Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

TOP nasveti za visok čop

18. 6. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
ThinkstockPhotos-515721723

foto: Thinkstock/Revija Top

Konjski rep ali visok čop je lahko odlična in privlačna pričeska. No, po drugi strani pa je lahko prava polomija sredi tvoje glave. Zato imamo za vse dolgolaske in tiste, ki ste še na poti do dolgih las, top tri nasvete, s katerimi bo visok čop vedno popoln!

Pomagaj si s sušenjem las
Če si boš visok čop delala takoj po tem, ko si boš umila lase in si jih ravno osušila, ti zagotavljamo, da bo nastala polomija. Zakaj? Lasje so takrat najbolj živi in igrivi. Vsi krajši lasje štrlijo naokoli in težko jih je urediti v neko na pogled lepo celoto. Kljub temu pa si lahko s sušenjem las pomagaš do popolnega čopa. Kako? Lase si suši proti predelu lasišča, kjer želiš, da bi čop stal, torej si že s sušenjem oblikuješ videz čopa. Lase boš tako usmerila in jih že vnaprej uredila. S tem načinom si lahko pomagaš tudi takrat, ko lasje niso mokri, saj bo vročina pomagala urediti tvoje lase.
 
Glavo nagni močno nazaj
Pri visokem čopu je pomembno, da ga delaš z nagnjeno glavo. Če ga boš delala tako, da se boš gledala naravnost v ogledalo, čop ne bo dovolj visok ali pa lasje ne bodo videti tako, kot si želiš. Ko boš glavo nagnila nazaj, bodo v smer čopa padli tudi lasje in tako jih boš lažje oblikovala in spela.
Nasvet: Glavo lahko nagneš tudi naprej – v tem položaju si čop narediš tako visoko, kot si ga želiš. Ta tehnika je primerna predvsem za resnično visok položaj čopa.
 
Elastike in sponke za lase so pomembne!


Če imaš veliko las in so ti še zelo dolge, visok čop ne bo stal kar sam od sebe. Zelo je pomembno, da uporabiš močne in kakovostne elastike, morda celo dve ali tri. Tudi pri čopu deluje sila gravitacije, in šibka elastika se ji bo prej ali slej uklonila, čop pa si ne bo več podoben. Če imaš veliko krajših las, ki štrlijo na vse smeri, uporabi še sponke za lase, s katerimi boš pričesko utrdila.

Čop lahko tudi popestriš!
Čeprav je visok čop že sam po sebi lahko zelo eleganten, ga lahko tudi popestriš in nosiš na različne načine: 
- spleteš si lahko kito,
- uporabljaš lahko barvne elastike,
- na vsakih nekaj centimetrov dodaš elastiko in nato lase, ki so vmes, nekoliko razpotegneš, s tem pa pridobiš bujnost,
- če imaš ravne lase, si jih lahko v čopu nakodraš,


- lahko narediš tudi kombinacije in si najprej spleteš kito ali dve do tja, kjer si želiš imeti čop, ter si ga šele nato narediš.

prejšnji članek
Višja telesna teža = velike prsi?
Moj life
Višja telesna teža = velike prsi?
naslednji članek
Kako lahko obdržiš čvrste prsi?
Moj life
Kako lahko obdržiš čvrste prsi?
Preberite tudi