900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Pozabite na burgerje, čas je za žemljice

31. 7. 2018; 06.00
Avtor: K.M.
zemljica  (3)

foto: KKM

Imate tudi vi že vrh glave 'posebnih' in 'unikatnih' burgerjev, ki so vsi po vrsti narejeni na isti osnovi? Potem vas bo ta inovativna ideja zagotovo navdušila!

Zakaj smo nekje vmes pozabili na lastno kulinarično tradicijo in inovativnost ter v vsakodnevne domače in restavracijske jedilnike vnesli samo tuje ideje in tuje tradicionalne jedi? V poplavi cezarjevih solat, burgerjev in mehiške ali grške hrane je včasih prav osvežujoče pojesti nekaj, kar je nastalo izpod rok slovenskih kuharjev. 

Naj burgerje nadomestijo žemljice, takšne, kakršne pripravljajo v Gostilni Maribor, kjer se osredotočajo predvsem na domačo štajersko kulinariko in tradicijo. 

foto: KKM

Kakšna je torej mariborska tradicionalna različica burgerjev v kombinaciji s sendviči? Preprosta kombinacija žemljice - ravno prav zapečene, narezane govedine ali svinjine (štiri dni ju razsoljujejo, en dan dimijo in en dan počasi pečejo), za vegetarijance tudi pečen sir za žar, dodatki in posebne omake. Lično postreženo v slogu nivoja najboljših restavracij po svetu. 

Odlična kombinacija doma, tradicije, zgodovine in okusov. Odlična izbira za okusno kosilo, drugačno malico ali popestritev kvalitetnega druženja s prijatelji. 

Chef Gregor Jager foto: KKM

Obvezen dodatek žemljic je tudi okusno bučno olje. foto: KKM

Koncept mariborske žemljice nam je v sklopu projekta Foodcards from Slovenia postregel in predstavil chef Gregor Jager, ki je zbranim odlično približal koncept inovativne ideje.

foto: KKM


Foodcards from Slovenia je promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Glavni podpornik so bili tokrat: bučno olje oljarne Kocbek, ponudba vinske kleti Puklavec Family Wines in Perutnina Ptuj.

prejšnji članek
S kom je Luka Dončić preživel poletje pred odhodom?
Obsedena!
S kom je Luka Dončić preživel poletje pred odhodom?
naslednji članek
Ti znaki kažejo na to, da se bo tvoje življenje spremenilo
Moj life
Ti znaki kažejo na to, da se bo tvoje življenje spremenilo
Preberite tudi