4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

horoskop ezoterika Svet24.si

Horoskop za petek, 14. decembra

angel Petisvet.si

Vaš smetnjak naj odnesejo angeli

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

aneta in tia Svet24.si

Aneta se je ob bolnem otroku čisto zlomila

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

maruša33 Njena.si

V Baru odkrili podle igre in kraje

Pozabite na burgerje, čas je za žemljice

Imate tudi vi že vrh glave 'posebnih' in 'unikatnih' burgerjev, ki so vsi po vrsti narejeni na isti osnovi? Potem vas bo ta inovativna ideja zagotovo navdušila!

Foto: KKM

Zakaj smo nekje vmes pozabili na lastno kulinarično tradicijo in inovativnost ter v vsakodnevne domače in restavracijske jedilnike vnesli samo tuje ideje in tuje tradicionalne jedi? V poplavi cezarjevih solat, burgerjev in mehiške ali grške hrane je včasih prav osvežujoče pojesti nekaj, kar je nastalo izpod rok slovenskih kuharjev. 

Naj burgerje nadomestijo žemljice, takšne, kakršne pripravljajo v Gostilni Maribor, kjer se osredotočajo predvsem na domačo štajersko kulinariko in tradicijo. 

zemljica  (2).jpg

Kakšna je torej mariborska tradicionalna različica burgerjev v kombinaciji s sendviči? Preprosta kombinacija žemljice - ravno prav zapečene, narezane govedine ali svinjine (štiri dni ju razsoljujejo, en dan dimijo in en dan počasi pečejo), za vegetarijance tudi pečen sir za žar, dodatki in posebne omake. Lično postreženo v slogu nivoja najboljših restavracij po svetu. 

Odlična kombinacija doma, tradicije, zgodovine in okusov. Odlična izbira za okusno kosilo, drugačno malico ali popestritev kvalitetnega druženja s prijatelji. 

zemljice, kulinarika, Chef Gregor Jager
Chef Gregor Jager
KKM

zemljica  (4).jpg
Obvezen dodatek žemljic je tudi okusno bučno olje.
KKM

Koncept mariborske žemljice nam je v sklopu projekta Foodcards from Slovenia postregel in predstavil chef Gregor Jager, ki je zbranim odlično približal koncept inovativne ideje.

zemljica  (1).jpg


Foodcards from Slovenia je promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Glavni podpornik so bili tokrat: bučno olje oljarne Kocbek, ponudba vinske kleti Puklavec Family Wines in Perutnina Ptuj.