Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Punca, ki je nekoč brskala po smeteh, potem pa ...

1. 4. 2018; 11.43
Avtor: K.M.
Sophia Amoruso

foto: Profimedia

... ustanovila eno najhitreje rastočih trgovin na svetu.

Knjiga Šefinja je knjiga za vsa dekleta, ki – nesprejeta (in sprejeta) – iščejo samosvojo pot do uspeha, pa čeprav je nadvse težavna in posejana s črnogledimi ljudmi. Pri založbi Učila International je izšla fascinantna knjiga o punci, ki je nekoč brskala po smeteh, potem pa ustanovila eno najhitreje rastočih trgovin na svetu. Gre za Sophio Amoruso, ustanoviteljico podjetja Nasty Gal, ki se ukvarja s prodajo oblačil, obutve in modnih dodatkov za mlade ženske.

Sophia Amoruso je začela svojo poslovno pot s spletno prodajo vintage oblačil, zdaj pa ima njeno podjetje več kot sto milijonov dolarjev letnega prometa, njena trgovska veriga ima po desetih letih poslovanja več kot pol milijona zvestih kupcev v 60 državah sveta. Sophiejina zgodba je v navdih številnim mladim podjetnicam, po njej pa so posneli tudi uspešno televizijsko nanizanko z istoimenskim naslovom. V življenju ji ni bilo postlano z rožicami. Sophia je namreč v najstniških letih štopala po Ameriki in po smeteh brskala za hrano. Pozneje je na recepciji akademije preverjala študentske izkaznice. Prav tam se je odločila, da bo na spletu začela prodajati vintage oblačila. In potem je šla njena pot samo še navzgor ...

»Če vse jemlješ kot velik zabaven eksperiment, potem ni nič hudega, če se ne izide po pričakovanjih. Če se načrt spremeni, se lahko zgodi še kaj boljšega. V vsakem porazu se skrivajo priložnosti in o tem bom govorila v nadaljevanju, vendar že zdaj bodite pozorni nanje, saj so resnično povsod,« je v knjigi zapisala avtorica.

Knjiga Šefinja dokazuje, da se uspeh ne meri po študiju ali priljubljenosti v srednji šoli. Najpomembnejše je, da poslušaš svoj šesti čut, se zavedaš, katerih pravil se moraš držati in katera lahko kršiš, ter veš, kdaj se moraš držati nazaj in kdaj si lahko daš duška.

A post shared by najstnica.si (@najstnica.si) on

prejšnji članek
Razkrivamo žirijo težko pričakovanih žarometov!
Obsedena!
Razkrivamo žirijo težko pričakovanih žarometov!
naslednji članek
1. april: One Direction oznanili združitev in napovedali evropsko turnejo
Obsedena!
1. april: One Direction oznanili združitev in napovedali evropsko turnejo
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska