Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Danes bo odmevalo petje slovenskih pesmi - pridružite se tudi vi!

23. 4. 2024; 06.55
Avtor: STA/ V.M.
pexels-karolina-grabowska-6633268

petje foto: Pexels

Na današnji dan zelenega Jurija, ki je bilo nekoč povezano s praznovanjem pomladi, bo po državi in tudi zunaj nje odmevalo petje. Namen t.i. vseslovenskega petja s srci je združevati v skupnem prepevanju slovenskih pesmi. K temu so vabljeni vsi, da se pridružijo med 10. in 11. uro.

Pobuda Vseslovensko petje s srci bo letos potekala sedmič po vrsti. Nastala je z namenom, da bi združila državljane in državljanke Slovenije ter Slovence in Slovenke v sosednjih državah in po svetu v skupnem prepevanju slovenskih pesmi kot poklon slovenskemu jeziku, kulturi tradiciji in državi.

Kot pravi njegova idejna vodja Matea Brečko, je projekt namenjen sodelovanju. Namenjen je temu, da "se povežemo, znotraj družine, znotraj prijateljskega kroga ali kakšnih organizacij".

Pojemo lahko na delovnih mestih, vrtcih, šolah oziroma kjerkoli smo - na sprehodu, v avtu, a starostnem domu ali na bolnišnični postelji, so prepričani pobudniki. ki so tudi predlagali, da vsi zapojejo slovensko himno ter skladbi Lipa zelenela je in Naj ljubezen združi vse ljudi, ostalo pa po lastnem izboru. Za javne prostore sicer predlagajo katero od ljudskih pesmi, ki so objavljene na njihovi uradni spletni strani.

Pobudi se bodo med drugim pridružili v Celju, kjer se je nedavno sklenil Mladinski pevski festival. Kot so sporočili iz mestne občine, bodo peli v celjskih vrtcih, šolah, javnih podjetjih in javnih zavodih. "Nastope bodo sodelujoči ujeli v videoposnetke, ki bodo dopolnili arhive celjskega mladinskega pevskega festivala," so napovedali.

Na Ravnah na Koroškem so se pobudi nameravali pridružiti ob 10. uri na mestnem stadionu v Športnem centru na Ravnah, vendar so dogodek zaradi napovedi slabega vremena odpovedali.

prejšnji članek
Luka Nižetić razkril, kaj je pri njemu prepovedano
Svet slavnih
Luka Nižetić razkril, kaj je pri njemu prepovedano
naslednji članek
Simona Vodopivec in Jure Franko sta se zaljubila na Japonskem
Svet slavnih
Simona Vodopivec in Jure Franko sta se zaljubila na Japonskem