901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tjaša: Mišičasto telo je ustvarjeno zgolj za trenutke na odru

17. 4. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
Tjaša Vrečič

Tjaša Vrečič foto: Osebni arhiv

Tjaši Vrečič so se konec minulega meseca uresničile sanje, na odmevni nemški bodybuilding tekmi je namreč osvojila 1. in 3. mesto. Mnogi še vedno ne razumejo, da garanje za mišičasto telo poteka zgolj za trenutke na odru.

Tjaša Vrečič se je v Münchnu na tekmovanju Invictus Cup v federaciji NPC pomerila v dveh kategorijah. V kategoriji True Novince, ki je zajemala udeležbo popolnih novink iz Evrope, je Vrečičeva osvojila odlično 1. mesto, medtem ko se je v Open kategoriji, med drugim namenjeni tudi že uveljavljenim tekmovalkam, povzpela na 3. mesto.

Koliko odrekanja in garaškega dela je osebna trenerka vložila v zastavljene cilje, smo vam že predstavili v intervjuju, tekom katerega je podrobno opisala proces preobrazbe. Kljub obrazložitvi, je bila deležna kar nekaj zgražanja nepoznavalcev, ki so želeli podati svoje mnenje o tem, da jim ni všeč mišičasto žensko telo.

Tjaša Vrečič je leta 2021 sodelovala v šovu Kmetija. foto: POP TV

Tjaša je sicer že tekom pogovora poudarila, da je mišičasto in do potankosti izklesano telo rezultat disciplinskega procesa. Štiri mesece je namreč pripravljala svoje telo na trenutek, ko bo stopila na oder največje NPC federacije na svetu. Vrečičeva je tako po tekmi opustila strogi režim ter se vrnila na normalno gibanje in prehrano, ki je bila ekstremno stroga le teden pred tekmo.

»To se dela forma, ki drži zgolj en dan, za tistih nekaj minut na odru, potem pa se preide nazaj v normalen način prehranjevanja. Na tako osiromašeni prehrani se namreč človek zelo slabo počuti in slednje seveda ni zdravo,« pojasnjuje Tjaša, ki je sprva po zaužitju obrokov, ki vsebujejo ogljikove hidrate in sladkor pridobila več kot pet kilogramov, saj je telo nase vezalo vodo, zatem pa se je teža postopoma normalizirala.

In zakaj toliko odrekanja za nekaj trenutkov na odru? »Zaradi čistega veselja. Enako kot se ultramaratonec poda na tek – ker ga to veseli. Tudi nogometaši na vasi igrajo za hobi in ne prejmejo denarne nagrade, pa kljub temu to počnejo, ker jim je v veselje. Enak je moj odnos do te tekme. Od nekdaj sem si želela stati na tem odru, prav tako sem želela preizkusiti, če lahko zdržim takšen režim dietnega prehranjevanja,« razloži in poudari, da je tekom te preobrazbe dokazala, kaj je mogoče doseči z voljo in disciplino.

»Nenazadnje sem od lanskega februarja iz 72 kilogramov prišla na trenutno 57 kilogramov. Če bi torej pokazala nerazgaljene fotografije transformacije, bi mi ploskali: 'O, shujšala si!' Ker pa sem zadnje mesece poleg hujšanja gradila še mišice, zdaj pa je to ogabno? Če samo hujšaš in ne treniraš, te bo pol manj, ampak telo ne bo učvrščeno. Če pa zraven treniraš, pa seveda čvrstiš telo,« je še pojasnila Tjaša in poudarila, da je dieta za bodybuilding nekaj povsem drugega, kot dieta za klasično hujšanje.

prejšnji članek
Za pridobljeno hemofilijo lahko zboli kdorkoli
Zdravje
Za pridobljeno hemofilijo lahko zboli kdorkoli
naslednji članek
Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč dobro opravljal svoje delo
Svet slavnih
Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč dobro opravljal svoje delo