900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Smučišče, ki navdušuje s svojo raznolikostjo

12. 12. 2017; 07.00
Avtor: K.M.
Leitmotiv_Nassfeld_Skifahret

foto: FOTO: nassfeld.at

Zakaj je vredno obiskati največje smučišče na avstrijskem Koroškem?

Eno najboljših 10 smučišč v Avstriji, 110 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog, zagotovljen sneg zahvaljujoč jadranskemu ciklonu, 100 sončnih ur več kot v severnem delu Alp, brezplačen balzam za ustnice »Schmuswaxl«, številna presenečenja, za kosilo pa kar na smučkah čez mejo v Italijo ...

Mokrine so alternativa smučiščem v severnem delu Alp, ki navdušuje s svojo raznolikostjo. V Karnijskih Alpah, med avstrijsko Ziljsko dolino in italijansko Kanalsko dolino s približno 300 hektari smučarskih prog ležijo Mokrine, največje smučišče na avstrijskem Koroškem. »Snežna jama« v najjužnejši avstrijski zvezni deželi ima prednost zaradi svoje mikroklime, ki zahvaljujoč pogostim jadranskim ciklonom od začetka decembra do sredine aprila oskrbuje smučišče z izdatnimi količinami snežnih padavin, povprečno 4,5 metrov na zimo, na celotnem področju. Medtem ko Mokrine zunaj meja Avstrije predstavljajo skrit kotiček poznavalcev, pa domači smučarji in deskarji že dolgo poznajo prednosti sončne terase v Alpah, bogate s snegom. Celo profesionalni športniki izkoriščajo zimskošportne danosti na Mokrinah, med njimi tudi različne smučarske državne reprezentance, kot je avstrijska ženska ekipa svetovnega pokala za hitre discipline, ki redno opravlja del treningov na smukaški progi Rudnigsattel.

Vedno nekaj novega na Mokrinah – za vsak nivo


Za dodatno izboljšanje že tako in tako zelo dobrih pogojev na Mokrinah so za zimsko sezono 2017/2018 investirali okoli 19 milijonov evrov v izgradnjo infrastrukture. V ospredju so bili med drugim zvišanje udobja z razširitvijo prog, ureditev tekmovalne proge in poligona za trening, izboljšanje zasneževalnih naprav, investicije v hotelsko infrastrukturo kot tudi ureditev novega vadbenega poligona z žičnico za začetnike, tekoči trak in stavba smučarske šole ob dolinski postaji kabinske žičnice Millennium-Express.

foto: FOTO: nassfeld.at

Od 7. decembra naprej si lahko zimski športni navdušenci zopet nadenete smuči in osvojite proge na Mokrinah.

Proti koncu sezone vas Mokrine pričakujejo z verjetno najbolj divjim après-ski dogodkom v Alpah: od 2. do 8. 4. 2018 poteka metalno gorski smučarski & glasbeni festival „Full Metal Mountain Ski & Musikfestival“, pri katerem 30 glasbenih skupin v živo na odru zatrese okoliške gore. Zvoki heavy metala tako na vrhu kot v dolini zamenjajo običajne »dramatične« popevke iz smučarskih koč. Mokrine tokrat zamajejo Alpe z drugačnimi ritmi.

Brezmejna zabava za vso družino
110 kilometrov odlično urejenih prog nudi spust vsakemu smučarju in deskarju na snegu. Kot so raznolike zahteve na čudovit dan na smučarskih progah, tako pisana je tudi ponudba na Mokrinah: ljubitelji zimskih športov bodo našli zabavo med drugim v snežnem parku, na progi doživetij »The Snake«, na območjih Freeride Areas ali na tekmovalnih progah Ski Movie-Rennstrecken. Najmlajši se lahko na Mokrinah v miru učijo smučanja pri dveh šolah smučanja, na varnih vadbenih poligonih ali v mini klubu BOBO. In medtem ko so otroci v dobrih rokah in vijugajo po hribu navzdol, njihovi starši uživajo na rdečih, modrih in črnih progah s pogledom na Visoke Ture z Velikim Klekom na severu, Dolomite s pogorjem Tri Cine ali Julijske Alpe na jugu. Na poti nazaj pa lahko enostavno zavijejo čez Italijo…

Moto na Mokrinah se glasi »Nice surprise«
Kaj lahko naredi odličen dan na smučkah še malenkost lepšega? Prijetno presenečenje »Nice surprise«! Zahvaljujoč veliko majhnim darilcem in velikim presenečenjem vsak dan na Mokrinah v zimski sezoni malce spominja na božič. Brezplačen balzam za ustnice »Schmuswaxl«, ki ustnice osveži za poljub, vabilo na servis smuči ali toplo pijačo poskrbijo za dobro voljo in še bolj nepozaben smučarski dan… Starše čaka na vrhu še eno prav posebno presenečenje: pri ponudbi »Nassfeld Ski surprise« so na smučarske počitnice zraven vabljeni tudi otroci do 10. leta starosti!

prejšnji članek
FOTO: Tega lepotca ljubi Taylor Swift
Obsedena!
FOTO: Tega lepotca ljubi Taylor Swift
naslednji članek
Strogo prepovedano na prvem zmenku!
Moj life
Strogo prepovedano na prvem zmenku!
Preberite tudi