tira Dobra karma

Na ta preprost način nabolj učinkovito odženete...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

Ideja za izlet: Sprosti svojo pustolovsko energijo!

Toplejši dnevi so kot nalašč za adrenalinsko in pustolovsko energijo, ki ju lahko sprostiš v številnih parkih po Sloveniji.

Za adrenalin je poskrbljeno.

Za adrenalin je poskrbljeno.

Foto: Mirko Jug

Eden izmed takšnih je tudi Pustolovski park Vurberk, ki je svoja 'vrata' odprl pred letom dni. Z namenom širjenja že tako bogate turistične ponudbe v občini, so ga adrenalinski navdušenci postavili na lokaciji nekoč najlepšega gradu, Vurberk. Odlična izbira za kratek izlet v neposredno bližino Ptuja, kjer se lahko preizkusiš na različnih aktivnostih, če si nekoliko manj pogumna, pa lahko uživaš v neverjetnem razgledu, ki ti ga ponuja idilična pozicija gradu. 

vurberk park.png

Park je primeren za goste od 5. leta starosti. Najstarejši obiskovalec, ki je preplezal vse proge, šteje 64 let, najstarejši udeleženec pa 71 let, premagal je prvo progo.

V parku lahko preizkusiš svoje fizične sposobnosti na treh višinskih in težavnostnih nivojih, skupaj pa ponuja kar 30 elementov, med katerimi so tudi vožnja z desko, zip-line, slack line, vožnja s kolesom, plezalna stena, pajkova mreža … Posebnost teh naprav pa je v tem, da moraš stopnjo izpeljati do konca, zaradi posebnega načina varnostne zaponke na jekleni vrvi oziroma po domače ''zajli'', ki ne dopušča vmesnega odpenjanja. Torej, če ne gre več naprej, boš morala nazaj. To pa ti predstavlja še dodaten izziv in adrenalin, saj veš, da moraš prav vsak element premagati s svojim znanjem, ravnotežjem, močjo in pogumom. 

Na napravah pa ne sproščaš zgolj adrenalina, razvijaš tudi moč, ravnotežje, vztrajnost, svojo potrpežljivost, solidarnost ... Čas preživiš v naravi, na območju nekdanjega ruskega sanatorija. 

vurberk, pustolovski park
Eden izmed težjih elementov na drugi stopnji, kjer delajo moč, ravnotežje in adrenalin.
K.M.

V prvi sezoni, park je odprt leto dni, jih je obiskalo že več kot 2000 gostov iz celotne Slovenije, njim pa so se pridružili še gostje iz Finske, Belgije, ZDA, Nemčije, Avstrije, Španije, Srbije, Grčije, Slovaške, Švice, Velike Britanije ... Poleg že obstoječih praznovanj rojstnih dni, športnih dni in gledaliških predstav, pa upravitelji parka že iščejo nove ideje in rešitve, s katerim bodo park povečali in naredili še bolj zanimiv. 

vurberk, grad
Kotiček na gradu Vurberk.
K.M.

vurberk, grad, razgled
Razgled iz bližnjega gradu Vurberk jemlje dih.
K.M.

Zagotavljamo pa ti, da je za energijo, adrenalin in pustolovski duh poskrbljeno že zdaj. To pa boš naslednji dan čutila tudi na svojih mišicah.