serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Mariah Carey Svet24.si

Asistentka izsiljuje Mariah Carey

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Ideja za izlet: Sprosti svojo pustolovsko energijo!

Toplejši dnevi so kot nalašč za adrenalinsko in pustolovsko energijo, ki ju lahko sprostiš v številnih parkih po Sloveniji.

Za adrenalin je poskrbljeno.

Za adrenalin je poskrbljeno.

Foto: Mirko Jug

Eden izmed takšnih je tudi Pustolovski park Vurberk, ki je svoja 'vrata' odprl pred letom dni. Z namenom širjenja že tako bogate turistične ponudbe v občini, so ga adrenalinski navdušenci postavili na lokaciji nekoč najlepšega gradu, Vurberk. Odlična izbira za kratek izlet v neposredno bližino Ptuja, kjer se lahko preizkusiš na različnih aktivnostih, če si nekoliko manj pogumna, pa lahko uživaš v neverjetnem razgledu, ki ti ga ponuja idilična pozicija gradu. 

vurberk park.png

Park je primeren za goste od 5. leta starosti. Najstarejši obiskovalec, ki je preplezal vse proge, šteje 64 let, najstarejši udeleženec pa 71 let, premagal je prvo progo.

V parku lahko preizkusiš svoje fizične sposobnosti na treh višinskih in težavnostnih nivojih, skupaj pa ponuja kar 30 elementov, med katerimi so tudi vožnja z desko, zip-line, slack line, vožnja s kolesom, plezalna stena, pajkova mreža … Posebnost teh naprav pa je v tem, da moraš stopnjo izpeljati do konca, zaradi posebnega načina varnostne zaponke na jekleni vrvi oziroma po domače ''zajli'', ki ne dopušča vmesnega odpenjanja. Torej, če ne gre več naprej, boš morala nazaj. To pa ti predstavlja še dodaten izziv in adrenalin, saj veš, da moraš prav vsak element premagati s svojim znanjem, ravnotežjem, močjo in pogumom. 

Na napravah pa ne sproščaš zgolj adrenalina, razvijaš tudi moč, ravnotežje, vztrajnost, svojo potrpežljivost, solidarnost ... Čas preživiš v naravi, na območju nekdanjega ruskega sanatorija. 

vurberk, pustolovski park
Eden izmed težjih elementov na drugi stopnji, kjer delajo moč, ravnotežje in adrenalin.
K.M.

V prvi sezoni, park je odprt leto dni, jih je obiskalo že več kot 2000 gostov iz celotne Slovenije, njim pa so se pridružili še gostje iz Finske, Belgije, ZDA, Nemčije, Avstrije, Španije, Srbije, Grčije, Slovaške, Švice, Velike Britanije ... Poleg že obstoječih praznovanj rojstnih dni, športnih dni in gledaliških predstav, pa upravitelji parka že iščejo nove ideje in rešitve, s katerim bodo park povečali in naredili še bolj zanimiv. 

vurberk, grad
Kotiček na gradu Vurberk.
K.M.

vurberk, grad, razgled
Razgled iz bližnjega gradu Vurberk jemlje dih.
K.M.

Zagotavljamo pa ti, da je za energijo, adrenalin in pustolovski duh poskrbljeno že zdaj. To pa boš naslednji dan čutila tudi na svojih mišicah.