Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Poletno rajanje na jezeru

9. 7. 2017; 02.00
Avtor: K.M.
unnamed (2)
Predstavljamo vam našo najljubšo izbiro, ki se nahaja v neposredni bližini Slovenije in je rahlo dostopna. Tam pa lahko pripraviš pravo poletno sprostitev, ki je v vročih dneh še kako pripravna.

Gre za Belopeška jezera, ki jih številni poznajo tudi kot Mangartska jezera, Fužinska jezera ali Klanška jezera (italijansko Laghi di Fusine). Sta dve jezeri, ki ležita v Julijskih Alpah, natančneje v Mangartski dolini v bližini naselja Trbiž, nedaleč od Rateč in tromeje med Italijo, Avstrijo in Slovenijo.

Dolino dveh ledeniških jezer, ki so jo Italijani leta 1971 razglasili za Narodni park Belopeških jezer, na jugu omejuje gora Mangart, na vzhodu pa Ponce. Zgornje jezero z globino 10 m leži na nadmorski višini 929 mnm, spodnje pa 924 mnm. Kljub majhni razliki v nadmorski višini, je zanimivo, da so med obema jezeroma velike naravne razlike. Mi smo ju recimo obiskali v začetku zime, ko je spodnje jezero kazalo prave pomladne pogoje, zgornje pa je bilo poplavljeno in se je bohotilo v pravi zimski idili. Zato moraš biti vedno pripravljena. Ker sta ledeniška jezera, ni nujno, da sta vedno primerna za kopanje, imajo pa tam kajake in kanuje, veliko prostora za piknike in številne peš poti, ki jih lahko dodobra izkoristiš. 

Zanimivo, kajne?

prejšnji članek
Si pravilno očistiš obraz?
Lepotičenje
Si pravilno očistiš obraz?
naslednji članek
Ko ne piješ dovolj vode, se tvojemu telesu zgodi to
Moj life
Ko ne piješ dovolj vode, se tvojemu telesu zgodi to
Preberite tudi