stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

FOTO: Igralci filma Kapa tudi uradno prejeli zlato rolo

12. 1. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Igralci filma Kapa tudi uradno prejeli zlato rolo (5)

Kaja Podreberšek foto: M24/Sašo Radej

Ekipa prvega slovenskega božičnega celovečerca je včeraj tudi uradno prejela nagrado za več kot 50 tisoč ogledov.

V filmu Kapa gre za zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film. Delo Slobodana Maksimovića je sicer prvi slovenski božični celovečerni film, svojo čudovito kuliso pa mu je nadela tudi božično okrašena zimska Ljubljana leta 2021. Takrat je imela ekipa tudi idealne pogoje za snemanje, saj je bilo mesto, zaradi vsem znanih razlogov, več ali manj prazno. 

Čeprav je film že konec leta presegel magično mejo 50 tisoč ogledov, pa je ekipa svojo nagrado, kipec zlate role, prejela šele včeraj. A zato nič manj slavnostno in zadovoljno. Kljub temu, da je božičnega časa še konec, pa zaenkrat, vsaj še nekaj dni, še ostaja na rednih kinosporedih. 

Slavnosten razrez tore foto: M24/Sašo Radej

Razgibana igralska ekipa

V filmu v glavnih vlogah dečka Erika in deklice Lučke nastopata Gaj Črnič in Kaja Podreberšek. Ob njima pa lahko v filmu vidimo tudi igralce, kot so Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković, René Štúr, Klemen Slakonja, Zala Đurić Ribič, Mila Maksimović, Tilen Kolbe, Emil Kulović, Jernej Kuntner, Klemen Klemen, Jaka Fon, Lotos Vincenc Šparovec, Nina Valič, Primož Pirnat in številni drugi.

Jernej Kuntner foto: M24/Sašo Radej

Ajda Smrekar foto: M24/Sašo Radej

Filmska ekipa foto: M24/Sašo Radej

Mednarodne nagrade

Film je sicer prejel tudi številne nagrade izven meja Slovenije. Med drugim nagrado na filmskem festivalu K3 v Beljaku za najboljši film festivala, za najboljši otroški film na lanskem filmskem festivalu v Sarajevu. Dobil je tudi nagrado občinstva za najboljši film na filmskem festivalu za otroke KinoKino v Zagrebu. Film izjemno gledanost beleži tudi v drugih državah, kjer je na sporedu kinematografov. V prvih šestih tednih predvajanja v hrvaških kinematografih si ga je ogledalo več kot 31.000 gledalcev.

prejšnji članek
Niki Zorjan se je izpolnila močna želja
Obsedena!
Niki Zorjan se je izpolnila močna želja
naslednji članek
Žepnina – naj jo zapravim ali prihranim?
Obsedena!
Žepnina – naj jo zapravim ali prihranim?
Preberite tudi