stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Najbolj hud TikTok izziv pri nas

27. 5. 2022; 12.03
Avtor: Oglasno sporočilo
ttttt

Ste že slišali za MTikTok Chef Akademijo? To je trenutno najbolj hud izziv na slovenski TikTok sceni, ki je del Mercatorjeve MTikTok Akademije. Tokratni izzivi so kuharsko obarvani, najboljši nadobudni kuhar pa bo prejel noro nagrado. Na Mercatorjevem TikTok profilu so objavljeni štiri izzivi, katere tekmovalci rešujejo tako, da naredijo svojo jed in posnamejo njeno pripravo. Objavljen video se nato opremi še s #mtiktokchefakademija in @mercatorslovenija. Najboljših osem se bo uvrstilo v polfinale, v velikem finalu v živo pa se bosta pomerila najboljša dva. Kakšno nagrado prejme zmagovalec, nam je zaupal voditelj izziva in lanskoletni zmagovalec Masterchefa, Bruno Šulman.

Zakaj sodelovati v MTikTok Chef Akademiji?

Meni osebno je najbolj všeč nagrada, kuharski tečaj s priznanim britanskim šefom v vrednosti 2000 €, ki je res top. Ne gre za klasično nagrado, ampak se lahko še naprej ogromno naučiš – sploh pa, ko izveš, pri katerem šefu je tečaj. Že samo to je dovolj za prijavo! Poleg tega je tekmovanje seveda lahko super odskočna deska za nekoga, ki si želi boljše kuhati, saj se bo veliko naučil, hkrati pa je celoten postopek sodelovanja zelo sproščen.  

Kateri izziv ti je najbolj blizu in zakaj?

Izbrani so štirje povsem drugačni izzivi, ravno zato, da vsak lahko najde nekaj, kar jim je zares všeč. Težko bi izbral enega, ki bi mi bil najbolj blizu ... Če gre za življenje in smrt, bi verjetno izbral rižoto, ki bo na izzivu kot zadnja, omogoča tudi največ kreativnosti, ravno zato mi je tako všeč.

Kaj te je do sedaj najbolj presenetilo pri mladih kuharjih?

Moram reči, da sem najbolj navdušen nad tem, koliko tekmovalcev doda nekaj svojega v recept, doda še kakšno piko na i, in s tem pokažejo svojo ustvarjalnost. Všeč mi je njihova želja, saj se vidi, da se vsi zares trudijo in želijo priti v naslednji krog.

Poleg tebe sestavljata žirijo še Gaja Prestor in Žiga Kukovič – Kuxala. Po katerih kriterijih ste ocenjevali prejete videe?

Jaz sem gledal predvsem na izvedbo kuharskega dela, torej uporabo sestavin, pravilnost priprave in dodano ustvarjalnost. Všeč mi je, ko vidim, da se je nekdo zares potrudil, dodal neko svojo noto in nas presenetil. Žiga bolj ocenjuje, kako je posnet video, Gaja pa je odgovorna za yummy element!

Kdo misliš, da bi se boljše odrezal v izzivu, Gaja ali Kuxala? Zakaj?

Hmmm, dobro vprašanje. Bi rekel, da Gaja – pri njej sem že videl nekaj krožnikov, ki jih je skuhala sama. Kuxala pa bi verjetno bolj tiktokal kot kuhal. Do nobenega od njiju pa pri ocenjevanju ne bi bil popustljiv!

prejšnji članek
Kakšni so trendi poletja
Obsedena!
Kakšni so trendi poletja
naslednji članek
Naj telefon popestri tvoje poletne počitnice
Lepotičenje
Naj telefon popestri tvoje poletne počitnice
Preberite tudi