bojana-ksela-rose Svet24.si

Napovedali so ji, da ne bo imela otrok, zdaj je ...

Lola Montemaggi Svet24.si

Osemletno Mio našli v zapuščeni švicarski ...

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

testiranje, bris, koronavirus, ljubljana Svet24.si

Znani nedeljski podatki, toliko so jih "polovili" ...

POL299890221467 Necenzurirano

Bojan Požar le dobil plačilo za podporo vladi

Obleka varteks com Odkrito.si

Na Hrvaškem izdelali moško obleko s ...

lara mlaker Njena.si

Sanjski moški odslovil svoje nekdanje dekle?

BTS najbolje prodajani glasbeniki v 2020

Južnokorejska fantovska K-pop skupina BTS je po podatkih Mednarodne zveze fonografske industrije (IFPI) obveljala za najbolje prodajanega glasbenega izvajalca v letu 2020, poroča britanski BBC. Skupina je lani izdala dva albuma, ki sta zasedla vrhove glasbenih lestvic - Map of the Soul: 7 in Be ter s prvega mesta izpodrinila Taylor Swift.

BTS (방탄소년단) 'Dynamite' Official MV
Foto: youtube

BTS so z uvrstitvijo v vrh lestvice najbolje prodajanih glasbenikov postali prvi nezahodni izvajalci, ki jim je to uspelo, prav tako so prvi, ki so se na prvo mesto prebili kljub temu, da svojih skladb ne izvajajo zgolj v angleščini. BTS, znani tudi kot Bangtan Boys, delujejo od leta 2013, skupino pa sestavlja sedem fantov iz Južne Koreje - Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V in Jungkook. So priznani izvajalci K-popa, ki prodajo na milijone plošč in koncertnih vstopnic, njihove skladbe pa beležijo milijarde spletnih prenosov, poroča BBC.

Fantje tudi med pandemijo niso mirovali in so se ob odpovedi koncertov zaprli v studio ter po lanskem albumu Map of the Soul: 7 konec leta izdali še album Be, za katerega so dejali, da je "pismo upanja" njihovim oboževalcem. Na njem je tudi uspešni singl Dynamite.Frances Moore iz IFPI je po pisanju BBC poudaril, da so BTS globalni fenomen: "Za njimi je še eno izjemno leto. Ob tem pa nenehno iščejo kreativne in angažirane rešitve, kako deliti svojo zgodbo s svetom." Uvrstitev na lestvici določajo na podlagi letnega zaslužka izvajalca, pa tudi glede na spletne prenose in pretočnost njegove glasbe, pri tem pa upoštevajo njegovo celotno diskografijo.

V letu 2019 je na vrhu lestvice kraljevala Taylor Swift, ki je po lanskih podatkih zdrsnila na drugo mesto. Tretje mesto v letu 2020 zaseda Drake, četrto The Weeknd, peto pa Billie Eilish. Od šestega do desetega mesta si sledijo Eminem, Post Malone, Ariana Grande, Juice WRLD in Justin Bieber, je še razvidno z lestvice.