Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

BTS najbolje prodajani glasbeniki v 2020

5. 3. 2021; 01.10
Avtor: K.M.
BTS (방탄소년단) \'Dynamite\' Official MV

foto: youtube

Južnokorejska fantovska K-pop skupina BTS je po podatkih Mednarodne zveze fonografske industrije (IFPI) obveljala za najbolje prodajanega glasbenega izvajalca v letu 2020, poroča britanski BBC. Skupina je lani izdala dva albuma, ki sta zasedla vrhove glasbenih lestvic - Map of the Soul: 7 in Be ter s prvega mesta izpodrinila Taylor Swift.

BTS so z uvrstitvijo v vrh lestvice najbolje prodajanih glasbenikov postali prvi nezahodni izvajalci, ki jim je to uspelo, prav tako so prvi, ki so se na prvo mesto prebili kljub temu, da svojih skladb ne izvajajo zgolj v angleščini. BTS, znani tudi kot Bangtan Boys, delujejo od leta 2013, skupino pa sestavlja sedem fantov iz Južne Koreje - Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V in Jungkook. So priznani izvajalci K-popa, ki prodajo na milijone plošč in koncertnih vstopnic, njihove skladbe pa beležijo milijarde spletnih prenosov, poroča BBC.

Fantje tudi med pandemijo niso mirovali in so se ob odpovedi koncertov zaprli v studio ter po lanskem albumu Map of the Soul: 7 konec leta izdali še album Be, za katerega so dejali, da je "pismo upanja" njihovim oboževalcem. Na njem je tudi uspešni singl Dynamite.

Frances Moore iz IFPI je po pisanju BBC poudaril, da so BTS globalni fenomen: "Za njimi je še eno izjemno leto. Ob tem pa nenehno iščejo kreativne in angažirane rešitve, kako deliti svojo zgodbo s svetom." Uvrstitev na lestvici določajo na podlagi letnega zaslužka izvajalca, pa tudi glede na spletne prenose in pretočnost njegove glasbe, pri tem pa upoštevajo njegovo celotno diskografijo.

V letu 2019 je na vrhu lestvice kraljevala Taylor Swift, ki je po lanskih podatkih zdrsnila na drugo mesto. Tretje mesto v letu 2020 zaseda Drake, četrto The Weeknd, peto pa Billie Eilish. Od šestega do desetega mesta si sledijo Eminem, Post Malone, Ariana Grande, Juice WRLD in Justin Bieber, je še razvidno z lestvice.

prejšnji članek
Tako se je ob dnevu žena znašel Anej Piletič
Obsedena!
Tako se je ob dnevu žena znašel Anej Piletič
naslednji članek
Najbolj priljubljeni lepotnii vplivnež
Lepotičenje
Najbolj priljubljeni lepotnii vplivnež
Preberite tudi