oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

smrt Dobra karma

Umrli se vračajo v naše sanje, da nam prinesejo ...

skupina taktiki (2) Njena.si

Gregor Čeglaj ujet s to lepotičko

Taylor Swift sredi bitke za lastno glasbo

Ameriška glasbenica Taylor Swift je začela objavljati nove različice prvih šestih albumov, potem ko je izvirne posnetke njena nekdanja založba prodala. Danes je izšel singl Love Story (Taylor's Version), ki je bil izvirno objavljen na drugem albumu Fearless. S singlom je leta 2008 dosegla drugo mesto v Veliki Britaniji.

Taylor Swift

Taylor Swift

Foto: Revija Zvezde Lady

V oddaji Dobro jutro, Amerika je glasbenica povedala, da je končala snemanje nove različice albuma, ki se bo imenoval Fearless (Taylor's Version). Na njem bo 26 pesmi, od tega šest, ki doslej še niso bile objavljene, napisala pa jih je med svojim 16. in 18. letom starosti. Album bo izšel 9. aprila.

"Odločila sem se, da dodam pesmi iz trezorja. To so pesmi, ki so skorajda oblikovale originalni album Fearless, zdaj pa sem se vrnila nazaj in jih posnela, tako da bodo vsi lahko slišali ne samo skladbe, ki so ustvarile album, ampak pesmi, ki so ga skorajda ustvarile - celotno sliko," je povedala po pisanju britanskega Guardiana.

Izvirni album Fearless je leta 2010 dobil grammyja za album leta, Taylor Swift pa je bila takrat najmlajša prejemnica te nagrade. Producent plošče je bil Nathan Chapman.

Taylor Swift
Taylor Swift
Reuters

Jo bodo oboževalci podprli v bitki in opustili originalne posnetke?

Po pisanju Guardiana se predvideva, da bodo njeni oboževalci opustili originalne posnetke njenih prvih šestih albumov v korist novih različic, in sicer v znak podpore njeni bitki za lastno glasbo.

Novembra 2018 je glasbenica sporočila, da je zapustila založbo Big Machine, pri kateri je začela svojo kariero, in odšla k Universal Music Group s pogodbo, ki bi ji dala lastništvo nad katero koli glasbo, ki jo posname za založbo. Leto kasneje je Big Machine njenih prvih šest albumov prodala glasbenemu menedžerju Scooterju Braunu.

Glasbenica je tedaj dejala, da jo je ta posel oropal njenega življenjskega dela. Trdila je, da ni dobila enake možnosti za odkup svojih posnetkov, kot so jo ponudili Braunu. Za Brauna pa je dejala, da se je do nje leta vedel manipulativno kot menedžer njenega dolgoletnega rivala Kanyea Westa.