Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Taylor Swift sredi bitke za lastno glasbo

12. 2. 2021; 04.12
Avtor: STA
taylor swift 1

Taylor Swift foto: Revija Zvezde Lady

Ameriška glasbenica Taylor Swift je začela objavljati nove različice prvih šestih albumov, potem ko je izvirne posnetke njena nekdanja založba prodala. Danes je izšel singl Love Story (Taylor's Version), ki je bil izvirno objavljen na drugem albumu Fearless. S singlom je leta 2008 dosegla drugo mesto v Veliki Britaniji.

V oddaji Dobro jutro, Amerika je glasbenica povedala, da je končala snemanje nove različice albuma, ki se bo imenoval Fearless (Taylor's Version). Na njem bo 26 pesmi, od tega šest, ki doslej še niso bile objavljene, napisala pa jih je med svojim 16. in 18. letom starosti. Album bo izšel 9. aprila.

"Odločila sem se, da dodam pesmi iz trezorja. To so pesmi, ki so skorajda oblikovale originalni album Fearless, zdaj pa sem se vrnila nazaj in jih posnela, tako da bodo vsi lahko slišali ne samo skladbe, ki so ustvarile album, ampak pesmi, ki so ga skorajda ustvarile - celotno sliko," je povedala po pisanju britanskega Guardiana.

Izvirni album Fearless je leta 2010 dobil grammyja za album leta, Taylor Swift pa je bila takrat najmlajša prejemnica te nagrade. Producent plošče je bil Nathan Chapman.

Taylor Swift foto: Reuters

Jo bodo oboževalci podprli v bitki in opustili originalne posnetke?

Po pisanju Guardiana se predvideva, da bodo njeni oboževalci opustili originalne posnetke njenih prvih šestih albumov v korist novih različic, in sicer v znak podpore njeni bitki za lastno glasbo.

Novembra 2018 je glasbenica sporočila, da je zapustila založbo Big Machine, pri kateri je začela svojo kariero, in odšla k Universal Music Group s pogodbo, ki bi ji dala lastništvo nad katero koli glasbo, ki jo posname za založbo. Leto kasneje je Big Machine njenih prvih šest albumov prodala glasbenemu menedžerju Scooterju Braunu.

Glasbenica je tedaj dejala, da jo je ta posel oropal njenega življenjskega dela. Trdila je, da ni dobila enake možnosti za odkup svojih posnetkov, kot so jo ponudili Braunu. Za Brauna pa je dejala, da se je do nje leta vedel manipulativno kot menedžer njenega dolgoletnega rivala Kanyea Westa.

prejšnji članek
Prikupno? Ne, to je dolgočasno! Drzni si več
Lepotičenje
Prikupno? Ne, to je dolgočasno! Drzni si več
naslednji članek
Camila Cabello: Včasih ni znala niti besedice angleško
Obsedena!
Camila Cabello: Včasih ni znala niti besedice angleško
Preberite tudi