stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kendall Jenner: Stopa po svoji poti

24. 8. 2020; 01.58
Avtor: K.M.
Kendall Jenner oranzna

Kendall Jenner foto: Profimedia

Kljub temu da je Kendall Jenner članica klana Kardashian, je hkrati tista sestra, ki je v svetu slavnih bolj znana zaradi lastne kariere kot zaradi povezanosti z družino. Čeprav vpliva imena Kardashian seveda ne gre zanikati, je Kendall tista, ki odločno stopa po svoji poti in ve, kaj želi doseči.

»Ko sva bili mlajši, je Kylie zelo motilo, da sem dobivala vso to pozornost, ker sem se ukvarjala z manekenstvom. Mislim, da je ljubosumje naravna stvar, ki se zgodi med sestrami.«

Kendall bo novembra letos dopolnila 25 let, a je bila očem javnosti prvič izpostavljena že leta 2007, ko je bila kot dvanajstletno dekle del družinskega šova V koraku z družino Kardashian. Kaj kmalu je pokazala, da si želi drugačne kariere, vitka in visoka postava pa je bila odlično zagotovilo za uspeh v modnem svetu. Prvo priložnost v svetu manekenstva je tako dobila že leta 2009, ko ji je mati in družinska menedžerka uredila pogodbo s pomembno agencijo. Kendall je skoraj takoj začela sodelovati na modnih revijah za znamke, kot so Chanel, Alexander Wang in Balmain. 

foto: Profimedia

Pismo sami sebi


Že v zgodnjem obdobju najstništva je vedela, kam jo bo vodila karierna pot. Kot štirinajstletnica je tako v pismu, ki ga je namenila sama sebi, zapisala: »Ukvarjam se z manekenstvom in v tem resnično uživam. Hkrati sem v šovu V koraku z družino Kardashian, snemamo peto sezono in kmalu bomo začeli šesto. Moj cilj v življenju je, da bom postala svetovno znana manekenka in da bom potovala v neverjetne kraje. Resnično upam, da se bo to zgodilo. Stara sem štirinajst let. Se mi je zdelo, da moram to povedati. Zelo se veselim, da bom to prebrala enkrat v prihodnosti.«

Ljudje je ne jemljejo resno
Z močno izpostavljenostjo in pomembnimi povezavami se je Kendall hitro usidrala v svetu mode. Zaradi številnih ponudb pa je hitro postala tudi izbirčna. Ravno zaradi takšnega odnosa je bila v preteklih letih pogosto tudi tarča kritik. Sama je namreč večkrat poudarila, da rada izbira, s kom bo sodelovala in na katerih modnih revijah bo nastopila, da ni kot »tista dekleta«, ki nastopajo na tridesetih ali več revijah na leto. S takšnimi in podobnimi izjavami se je zamerila tako preostalim manekenkam in modelom kot tudi številnim oboževalcem. 
Številne moti tudi dejstvo, da so njene fotografije velikokrat razgaljene in seksi. Oboževalci so prepričani, da bi jo industrija jemala bolj resno, če bi bile njene fotografije, predvsem tiste na družbenih omrežjih, bolj konservativne (okusne, elegantne, spoštljive …).

»Delaj počepe, jej zelenjavo, nosi rdečo šminko in ne pusti, da so fantje nesramni do tebe.«

Ni »supermodel«
Skupaj s prijateljico Gigi Hadid, s katero zadnja leta krojita modni svet, sta se velikokrat znašli pod plazom kritikov, ki so se obregnili predvsem ob naziv supermodel. Ena izmed prvih manekenk, ki ji je industrija nadela ta naziv, danes 51-letna Stephanie Seymour, je pred leti tako izjavila, da bi obe morali klicati bolj trenutni muhi enodnevnici, ob tem pa je uporabila še nekoliko bolj vulgarne besede. »Sta nekaj popolnoma drugačnega od nas. Supermodeli so del preteklosti. Zaslužita si svoj naziv. Obe sta lepi dekleti, ki ju podpiram, a potrebujeta svoj naziv.« Ob naziv »supermodel« se je obregnila tudi nekdanja manekenka Rebecca Romijn, ki je v svojih izjavah trdila, da Kendall ni pravi supermodel in da jo žalosti, da tako imenovane Instagram zvezdnice postavljajo sodobne modne in stilske smernice. Med originalne supermodele sicer uvrščamo Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudio Schiffer, Lindo Evangelista, Stephanie Seymour in Christy Turlington.

Kendall je z leti vseeno dokazala, da je manekenka in model, ki si jo v tem trenutku želijo številne modne hiše. Čeprav so jo označili za muho enodnevnico, se je v svetu mode obdržala in na modnih brveh blesti že več kot deset let, kljub temu da je trenutno stara šele 24 let in je pred njo še velik del kariere. 

Kendall Jenner foto: Profimedia



Hude težave s kožo
Kendall Jenner je že pred leti priznala, da ima velike težave z mozolji, ki se kljub letom še niso umirile. Priznala je, da videz njene kože močno vpliva na njeno samozavest in da ji je zaradi kože na obrazu zelo neprijetno med pogovori z ljudmi. Pod plazom kritik se znajde takrat, kadar mozoljev ne prekrije dovolj dobro. Razlog za to pa je tudi v tem, da so mozolji včasih bolj vidni in jih ima na obrazu več, včasih pa so manj izpostavljeni. Pred leti se je tako na Twitterju pojavil zapis: »Kendall Jenner se je pojavila na zlatih globusih in se tam 'šopirila' s svojimi mozolji. Videti je bila kot prekrasna zvezda, to je nekaj, kar bi moralo vsako dekle razumeti.« Kendall pa se je na to odzvala z besedami: »Nikoli ne pusti, da te ta dre** ustavi!«

Številne ljubezenske povezave

Kendall je edina sestra, ki še nima otrok, hkrati pa nima niti stalnega partnerja. Jo pa po drugi strani povezujejo s številnimi moškimi. Kljub temu da je zelo zadržana, ko je govora o njeni zasebnosti, ne more ubežati številnim govoricam. S kom vse je imela razmerje ali pa so jo z njim vsaj povezovali? Med njimi so (po vrstnem redu govoric) Julian Brooks, Justin Bieber, Harry Styles, Jordan Clarkson, A$AP Rocky, Blake Griffin, Anwar Hadid, Kyle Kuzma, Fai Khadra, Ben Simmons in Devin Booker. V resnici pa nikogar od naštetih ni nikoli uradno predstavila kot svojega fanta. Morda se je z njim pojavila v javnosti, na kakšnem dogodku ali tekmi, uradno pa ni bilo nikoli dokaza o tem, da sta v resnici fant in dekle.

Kendall Jenner foto: PROFIMEDIA

Kendall je edina sestra, ki še nima otrok, hkrati pa nima niti stalnega partnerja. Jo pa po drugi strani povezujejo s številnimi moškimi. Kljub temu, da je zelo zadržana, ko je govora o njeni zasebnosti, ne more ubežati številnim govoricam. S kom vse je imela razmerje, ali pa so jo z njem vsaj povezovali? Med njimi so (po vrstnem redu govoric) Julian Brooks, Justin Bieber, Harry Styles, Jordan Clarkson, A$AP Rocky, Blake Griffin, Anwar Hadid, Kyle Kuzma, Fai Khadra, Ben Simmons in Devin Booker. V resnici pa nikogar od naštetih ni nikoli uradno predstavila kot svojega fanta. Morda se je z njim pojavila v javnosti, na kakšnem dogodku ali na njegovi tekmi, uradno pa ni bilo nikoli dokaza o tem, da sta v resnici fant in dekle.

Kendall Jenner

Kendall Jenner foto: Profimedia

Kendall jenner

Kendall jenner foto: Profimedia

Kendall Jenner

Kendall Jenner foto: Profimedia

Kendall in Gigi se vračata!

Kendall in Gigi se vračata! foto: Profimedia

prejšnji članek
Vse za tvoj videz
Obsedena!
Vse za tvoj videz
naslednji članek
Udobno in modno
Lepotičenje
Udobno in modno
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska