Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

To moraš vedeti o simpatičnem Kanadčanu

19. 6. 2020; 08.00
Avtor: T. J.
Shawn Mendes

Shawn Mendes foto: Profimedia

Glasbenik Shawn Mendes se je kot Shawn Peter Raul Mendes rodil 8. avgusta 1998 v Torontu, glavnem mestu kanadske province Ontario. Njegova mama, nepremičninska agentka Karen Rayment, je Angležinja, oče, poslovnež Manuel Mendes, ki oskrbuje bare in restavracije v Torontu, pa prihaja iz portugalske regije Algarve. Ima še mlajšo sestro Aaliyah, s katero je odraščal v zelo verni družini. To so najosnovnejši podatki o zvezdniku, s katerimi si najverjetneje že seznanjena. Če bi simpatičnega Shawna rada spoznala nekoliko bolje, pa preberi še nekaj zanimivih podrobnosti o njem.

Je velik oboževalec ameriškega glasbenika, kitarista in glasbenega producenta Johna Mayerja. Potem ko sta se spoznala, sta postala celo dobra prijatelja in tudi poslovna partnerja. Shawnovo pesem Like To Be You je produciral prav John, ki v tej uspešnici igra tudi kitaro.

Shawn Mendes in John Mayer foto: Profimedia

Kadar se mudi v tujih deželah, najraje obiskuje restavracije: »Ko sem na turneji, rad zahajam v restavracije. Tako izvem marsikaj o kulturi neke dežele.«

V ameriškem televizijskem šovu Carpool Karaoke je razkril, da preprosto obožuje filmsko serijo Harry Potter. Nekoč je bil celo zatrapan v Emmo Watson, ki upodablja Hermione Granger in je bila njegova prva »zvezdniška simpatija«.

Kot se za pravega Kanadčana spodobi, je v času, ko je še drgnil šolske klopi, treniral hokej na ledu. Čeprav ga je pot pozneje popeljala v glasbene vode in se je nehal ukvarjati z najbolj priljubljenim športom v Kanadi, je še vedno odličen drsalec in si, kadar le ima čas, z veseljem ogleda hokejsko tekmo.

Shawn Mendes foto: Profimedia

Česa bi se najbolj razveselil za valentinovo? »Resnično najlepše darilo bi bila velikanska škatla, polna mafinov, in priloženo kratko sporočilo,« pravi.

Njegova najboljša prijateljica je ameriška glasbenica Taylor Swift. Ni čudno, da je na turneji The 1989 World Tour, na katero se je podala leta 2015, celo nastopal pred njenimi koncerti. Prav devet let starejša Taylor mu je pomagala, da se je znebil treme, ki ga je mučila na odru. Danes Shawn seveda brez pomoči drugih polni koncertne dvorane, zato ga Taylor kot posebnega gosta le še občasno povabi na svoje koncerte.

Shawn Mendes in Taylor Swift foto: Profimedia

Shawn ne zna igrati le kitare, ampak obvlada tudi klavir, poleg tega pa občasno dela kot fotomodel. Mimogrede, je glasbeni samouk, saj se je kitaro naučil igrati kar sam, in sicer s posnetkov na YouTubu.  

Shawn Mendes in Camila Cabello foto: Profimedia

Je v razmerju s Camilo Cabello

prejšnji članek
Zakaj je ljubezen nemogoče razložiti?
Obsedena!
Zakaj je ljubezen nemogoče razložiti?
naslednji članek
Sproščena tudi v tistih dneh meseca
Obsedena!
Sproščena tudi v tistih dneh meseca
Preberite tudi