zvone seruga01 Dobra karma

Se bo Zvone Šeruga preslili v tujino? Glede na ...

otok vir Svet24.si

Na tem jadranskem otoku skoraj toliko turistov kot...

107792123_3656069631074104_5736355171430364755_n Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Svet24.si

Dom sumljivih podjetij, davčnih utajevalcev in ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Denar sumljivega izvora do SDS #dokument

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

lpd 5 sezona Njena.si

POP TV predstavil junake 5. sezone šova Ljubezen ...

To moraš vedeti o simpatičnem Kanadčanu

Glasbenik Shawn Mendes se je kot Shawn Peter Raul Mendes rodil 8. avgusta 1998 v Torontu, glavnem mestu kanadske province Ontario. Njegova mama, nepremičninska agentka Karen Rayment, je Angležinja, oče, poslovnež Manuel Mendes, ki oskrbuje bare in restavracije v Torontu, pa prihaja iz portugalske regije Algarve. Ima še mlajšo sestro Aaliyah, s katero je odraščal v zelo verni družini. To so najosnovnejši podatki o zvezdniku, s katerimi si najverjetneje že seznanjena. Če bi simpatičnega Shawna rada spoznala nekoliko bolje, pa preberi še nekaj zanimivih podrobnosti o njem.

Shawn Mendes

Shawn Mendes

Foto: Profimedia

Je velik oboževalec ameriškega glasbenika, kitarista in glasbenega producenta Johna Mayerja. Potem ko sta se spoznala, sta postala celo dobra prijatelja in tudi poslovna partnerja. Shawnovo pesem Like To Be You je produciral prav John, ki v tej uspešnici igra tudi kitaro.

shawn mendes 2.jpg
Shawn Mendes in John Mayer
Profimedia

Kadar se mudi v tujih deželah, najraje obiskuje restavracije: »Ko sem na turneji, rad zahajam v restavracije. Tako izvem marsikaj o kulturi neke dežele.«

V ameriškem televizijskem šovu Carpool Karaoke je razkril, da preprosto obožuje filmsko serijo Harry Potter. Nekoč je bil celo zatrapan v Emmo Watson, ki upodablja Hermione Granger in je bila njegova prva »zvezdniška simpatija«.

Kot se za pravega Kanadčana spodobi, je v času, ko je še drgnil šolske klopi, treniral hokej na ledu. Čeprav ga je pot pozneje popeljala v glasbene vode in se je nehal ukvarjati z najbolj priljubljenim športom v Kanadi, je še vedno odličen drsalec in si, kadar le ima čas, z veseljem ogleda hokejsko tekmo.

shawn mendes 4.jpg
Shawn Mendes
Profimedia

Česa bi se najbolj razveselil za valentinovo? »Resnično najlepše darilo bi bila velikanska škatla, polna mafinov, in priloženo kratko sporočilo,« pravi.

Njegova najboljša prijateljica je ameriška glasbenica Taylor Swift. Ni čudno, da je na turneji The 1989 World Tour, na katero se je podala leta 2015, celo nastopal pred njenimi koncerti. Prav devet let starejša Taylor mu je pomagala, da se je znebil treme, ki ga je mučila na odru. Danes Shawn seveda brez pomoči drugih polni koncertne dvorane, zato ga Taylor kot posebnega gosta le še občasno povabi na svoje koncerte.

shawn mendes 3.jpg
Shawn Mendes in Taylor Swift
Profimedia

Shawn ne zna igrati le kitare, ampak obvlada tudi klavir, poleg tega pa občasno dela kot fotomodel. Mimogrede, je glasbeni samouk, saj se je kitaro naučil igrati kar sam, in sicer s posnetkov na YouTubu.  

Shawn Mendes, Camila Cabello (2).jpg
Shawn Mendes in Camila Cabello
Profimedia

Je v razmerju s Camilo Cabello