Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Rebeka Dremelj predstavlja novo pesem – o ljubezni do življenja

20. 2. 2020; 11.39
Avtor: T. R.
dremelj

foto: Promocijsko gradivo

»Sreča je, ko sebe poznaš … in ko sebe rad imaš,« je le del refrena nove skladbe 'Zdravo sreča'slovenske glasbenice, ki je Slovenijo navdušila že v lanskem letu s čutno balado 'Še verjamem vase'.

»Všeč mi je, če lahko z glasbo kaj povem. Lanskoletna pesem 'Še verjamem' se je zelo dotaknila ljudi. Zahvaljevali so se mi za pesem, mnoga društva so jo vzela za svojo, kot svojo himno, in ob tem sem se zelo dobro počutila. Všeč mi je, če v ljudeh spodbudim dobro in ob tem lahko pomagam. Tudi sebi. Po izidu skladbe sem se naučila določene stvari izpustiti iz rok,« je povedala ena nauspešnejših slovenskih glasbenic, ki želi z novo skladbo nadaljevati v enakem pozitivnem vzdušju.

»Sreča je v malih stvareh. Najbolj pomembne stvari v življenju se moramo naučiti gledati s srcem.«

foto: Promocijsko gradivo

Sporočilo pesmi je večplastno, a hkrati enostavno, je zrcalna slika naših življenj. Preobremenjenost s službami in dosegljivost vedno in povsod zaradi sodobne tehnologije nam v vsakdanjiku na dolgi rok ne dela nobene usluge. »Le še dodatno pospeši že tako hiter tempo življenja. Zaradi tega se ne znamo ozreti okoli sebe in videti stvari, ki so tukaj in zdaj in nas res osrečujejo. Poglejmo v sonce, veselimo se …« je še povedala Rebeka, ki je nastajanje pesmi zaupala vrhunskima glasbenikoma, avtorjema mnogih uspešnic. Besedilo je po Rebekinih željah napisal Rok Lunaček, ki se ob Krešimirju Tomcu podpisuje kot soavtor glasbe.

foto: Promocijski material

Ustvarjanje videospota je bilo najdaljše Rebekino do zdaj, saj so ga snemali kar štiri dni. Vsestranska umetnica je sama napisala scenarij. »Videospot zgodbo mlade mamice, obremenjene z domom, vzgojo otrok, prikaže v nenehnem stresu, vse do njenega zavedanja, kaj v življenju največ pomeni. Ko ugotoviš, da so morebitni sprožilci stresa tvoji največji plusi, je neprecenljivo. Srečni smo lahko vsi, da imamo družino, ljudi, ki jih imamo radi, streho nad glavo, vsak dan hrano na mizi … in tako ob tem ni pomemben prah na polici, povrela juha. Ko to dojameš, si srečen in prav to želim povedati z novim glasbenim projektom.«

foto: Promocijsko gradivo

Prav zaradi sporočila skladbe se je Rebeka odločila, da bo pesem predstavila na mednarodni dan ljubezni in ob tem povedala: »Ni pomembno ali je valentinovo ali ne, imejte se radi vse dni v letu. Ni lepšega kot to, da imaš nekoga rad in da ima nekdo rad tebe. Je pa to čudovit praznik, ker nas opomni, da moramo svojim najbližjim večkrat povedati in pokazati, da jih imamo radi.«

Kako zveni sreča po Rebekino pa preverite v spodnjem videospotu >>>

prejšnji članek
Justin Bieber po 59 letih zrušil rekord Elvisa Presleyja
Obsedena!
Justin Bieber po 59 letih zrušil rekord Elvisa Presleyja
naslednji članek
Skupina IMSET bo na EMI 2020 sodelovala s svetovno znanim producentom
Obsedena!
Skupina IMSET bo na EMI 2020 sodelovala s svetovno znanim producentom
Preberite tudi