Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Njena mama je prodajala čevlje, oče pa pral avtomobile

11. 12. 2019; 02.24
Avtor: T. J.
Camila Cabello

Camila Cabello foto: Profimedia

Kubansko-ameriška glasbenica Camila Cabello si je pot do slave tlakovala kot članica dekliške skupine Fifth Harmony, ki pa jo je, potem ko so ji kolegice obrnile hrbet, zapustila. To je na srečo ni vrglo iz tira. Nasprotno, podala se je po samostojni poti, kar se je izkazalo kot pametna poteza. Ne nazadnje to dokazujejo tudi številne MTV-jeve nagrade, ki jih je osvojila v začetku novembra.

»Bila je zelo zelo sramežljiva. Z družinskih zabav, na katerih sta bili vedno velika gneča in glasna glasba, je redno bežala v solzah. Nikoli nisva niti pomislila, da bi bila glasba lahko njena izbira,« je povedala njena mama, ki je pustila službo arhitekte, s šestletno Camilo odšla s Kube in se s tesnim družinskim prijateljem preselila v Miami ter se tam zaposlila v trgovini s čevlji.

Ime: Karla Camila Cabello Estrabao
Datum rojstva: 3. marec 1997
Obožuje banane in kečap.
Rada gleda filme, še posebej Disneyjeve, njen najljubši lik pa je Peter Pan. 

fifth harmony foto: Profimedia


Camila Cabello, ki se je kot Karla Camila Cabello Estrabao rodila v kubanskem mestu Cojímar, se je z glasbo začela ukvarjati leta 2012, ko je bila stara 15 let. Takrat je svoje starše, Kubanko Sinuhe Estrabao in Mehičana Alejandra Cabella, presenetila z željo, da jo za 15. rojstni dan odpeljeta v Ameriko, na nastop v televizijsko oddajo X Factor ZDA. V tem šovu se je odlično izkazala in kmalu je, po vzoru fantovske zasedbe One Direction, nastala petčlanska dekliška skupina, ki so jo gledalci poimenovali Fifth Harmony. V Ameriko se je s hčerjo najprej preselila njena mama, pozneje se jima je pridružil še oče, ki si je v sončnem mestu na Floridi kruh služil s pranjem avtomobilov v trgovskem središču. Sčasoma je marljivima staršema uspelo zbrati dovolj denarja, da sta ustanovila svoje gradbeno podjetje, in pozneje je Camila izjavila, da ji je prav zgodba njenih staršev pomagala ugotoviti, kaj je zares pomembno v življenju. 

Po številnih prepirih je odšla iz skupine
V skupini Fifth Harmony je privlačna temnolaska živela svoje sanje. Z dekleti iz skupine je posnela dva albuma, se podala na kar šest turnej in dvakrat nastopila celo v Beli hiši. Nekatere njihove pesmi, kot sta na primer Worth It in Work from Home, imajo na Youtubu skoraj dve milijardi ogledov, kar dokazuje, da so si ustvarile pravo vojsko zvestih oboževalcev. Camila sicer nikoli ni bila uradna vodja skupine, a je zaradi močnega glasu, prikupnega videza in nežnega pogleda za večino postala najbolj priljubljena članica. Sicer se žal res pogosto dogaja, da umetno ustvarjene glasbene skupine razpadejo, toda pri zasedbi Fifth Harmony se je to zgodilo povsem nenadoma in predvsem presenetljivo grdo. Dekleta so nastopila na končni postaji potujočega glasbenega festivala Jingle Ball in prav z ničimer niso dala slutiti, da je kar koli narobe, že naslednji dan pa je sledil niz prepirov in protislovnih izjav. Vse skupaj se je končalo tako, da so se Ally Brooke, Dinah Jane, Lauren Jauregui in Normani Kordei znašle na enem bregu, Camila pa je pristala na drugem. To se je zgodilo sredi decembra 2016, čeprav so se napetosti med nekdaj nerazdružljivimi prijateljicami začele pojavljati že ob koncu leta 2015, ko je Camila v sodelovanju s Shawnom Mendesom objavila pesem I Know What You Did Last Summer. Ker so njene takratne kolegice to dejanje dojele kot izdajo, ji pozneje niso hotele pomagati pri pisanju besedil za nove pesmi skupine. »Bila sem le radovedna, in ko sem okoli sebe gledala vse te ljudi, kako povsem svobodni ustvarjajo glasbo in pišejo pesmi, sem si to zaželela izkusiti tudi jaz,« je pojasnila, zakaj je posnela omenjeno pesem, in dodala, da kljub samostojnemu ustvarjanju ni nameravala zapustiti skupine. Ko je začela sodelovati s producenti, kot so Diplo, Cashmere Cat in Benny Blanco, so se stvari še dodatno zapletle, zato so ji na koncu dali jasno vedeti, da ne more ustvarjati samostojnih pesmi in hkrati biti v skupini. In tako se je poslovila od skupine, s katero se je proslavila.

Camila z druzino foto: Profimedia

Slavila na MTV EMA
Neprijetne občutke, ki so se ob tem porodili v njej, je v dobrem letu dni poskušala pregnati z ustvarjanjem novih pesmi, a ji ni bilo vedno lahko. Eden od zanjo najtežjih trenutkov je bil nastop njenih nekdanjih kolegic na predlanski podelitvi glasbenih in video nagrad MTV. Na začetku nastopa skupine Fifth Harmony se je na odru namreč pojavilo pet deklet, potem pa je ena od njih dramatično »odletela« z odra, s čimer so simbolično in precej nesramno pokazale, da Camila ni več del skupine. »Seveda me je to prizadelo. Tega nisem pričakovala in nisem bila pripravljena na kaj takšnega. Še posebno ne zato, ker se mi je ravno takrat uspelo oddaljiti od vsega skupaj. Spraševala sem se, kaj in zakaj se to dogaja,« je spomin na neprijeten dogodek obudila lepotička, ki je omenjeno prireditev spremljala z mamo v domači dnevni sobi. A zvezdnica se ni pustila vreči iz tira, ampak je še naprej marljivo delala in 12. januarja letos izdala debitantski album s preprostim naslovom Camila. Na njem je 16 pesmi, med njimi tudi uspešnica Havana, s katero je Camila na novembrski 25. podelitvi evropskih glasbenih nagrad MTV EMA v španskem Bilbau pometla s konkurenco. Osvojila je namreč kar štiri kipce: postala je najboljša izvajalka leta, Havana je bila razglašena za najboljšo pesem in videospot leta, poleg tega pa so Camilo, ki je že lani dobila MTV-jevo nagrado za najboljšo pop pevko, izbrali za najboljšo izvajalko v Ameriki. 

Shawn Mendes, Camila Cabello foto: Profimedia

Sveža ljubezen

Leto 2019 je zagotovo zaznamovalo njeno sodelovanje s pevcem Shawnom Mendesom pri pesmi Señorita. Kmalu po izdajo videospota sta glasbenika tudi izdala, da se je dolgoletno prijateljstvo razvilo v ljubezen, kar je verjetno še dodatno pripomoglo k priljubljenosti pesmi, ki podira rekorde. 

prejšnji članek
10 korakov do popolne manikire
Lepotičenje
10 korakov do popolne manikire
naslednji članek
V PRODAJI: AKTUALOV DAN ŽENA 2020!
Obsedena!
V PRODAJI: AKTUALOV DAN ŽENA 2020!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija