Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kdo so Bangtan Boys?

24. 6. 2019; 06.01
Avtor: T.J.
BTS

BTS foto: Profimedia

Najnovejši fenomen na mednarodnem glasbenem trgu izvira iz Južne Koreje in je v zadnjem času tako popularen, da ga je težko zgrešiti. Toda kdo so pravzaprav fantje iz skupine BTS? In kaj je Army?

BTS sestavlja sedem članov in tokrat ti na dveh straneh predstavljamo vsakega posebej. RM, ki tekoče govori korejsko, japonsko in angleško, je vodja in predstavnik skupine. Ko gre za vloge v zasedbi, so RM, Suga in J-Hope raperji, Jin, Jimin, V in Jungkook pa pevci. 
J-Hope, Jimin in Jungkook na odru tvorijo »plesno linijo«, Jin in V pa pogosto poskrbita za zelo dober vtis na rdečih preprogah. BTS je kratica za Bangtan Sonyeondan, kar bi lahko v grobem prevedli kot neprebojni tabornik. J-Hope pojasnjuje, da so se za to ime odločili zato, ker skupina stremi k odporu do predsodkov, s katerimi obstreljujejo njihovo generacijo, in se trudi zaščititi vrednote, ki jih s ponosom predstavlja in zagovarja. Julija 2017 je skupina razširila pomen tega akronima, in sicer z angleško verzijo imena skupine Beyond The Scene, kar v prevodu pomeni »nad sceno« oziroma »nad prizoriščem«. Neverjetno zvestim oboževalcem skupine, znane tudi pod imenom Bangtan Boys, pa so člani benda nadeli vzdevek Army oziroma vojska. 

J-Hope
J-Hope, čigar pravo ime je Jung Hoseok, se je kot drugi otrok rodil 18. februarja 1994 v Gwangjuju. Ima starejšo sestro. Odrsko ime J-Hope si je izbral zato, ker bi svojim oboževalcem rad ponudil upanje in navdih. Na začetku kariere se je o sodelovanju dogovarjal z glasbeno založbo JYP Entertainment, v začetku marca lani pa je izdal svoj prvi album Hope World, ki ga je izdala založba Big Hit Entertainment, naslovna pesem pa je Daydream. 
Preden je postal član skupine BTS, je bil uspešen z ulično plesno skupino NEURON. 


V
V resnici mu je ime Kim Taehyung. Rodil se je 30. decembra 1995 v Daeguju, a se je pozneje preselil v Geochang in tam preživel največ časa. Danes živi v Seulu. Njegovo družino sestavljajo mama in oče, ki je njegov veliki vzornik, mlajša sestra in mlajši brat. 
Poleg tega da poje v skupini BTS, zna tudi odlično igrati saksofon. Za to se lahko zahvali očetu, ki je vztrajal pri tem, da mora vsak pevec obvladati vsaj eno glasbilo. 

Jimin
Njegov priimek je Park, rodil pa se je 13. oktobra 1995 v Busanu. Pozneje je dobil še brata. Jimin je doslej zadnji član, ki se je pridružil skupini BTS. Izobraževal se je na univerzi Global Cyber University in diplomiral iz gledališke in filmske umetnosti. 
Njegov plesni učitelj mu je dač veliko nasvetov in ga tudi opogumil, da se je udeležil prve avdicije. Jimin je njegove nasvete upošteval in se na avdiciji tako dobro izkazal, da je podpisal pogodbo z založbo Big Hit Entertainment, ki je prav takrat sestavljala novo fantovsko skupino. 



Jungkook
Jungkook, ki se piše Jeon, je na svet prijokal 1. septembra 1997 v Busanu. Doma mu poleg mame in očeta družbo dela še starejši brat. Obiskoval je Seoul School of Performing Arts in Global Cyber University ter februarja 2017 končal šolanje. Poleg korejščine, ki je seveda njegov materni jezik, govori še japonsko in celo malo angleško. 
Jungkook se je skupini pridružil že pri rosnih 12 letih, zato je na začetku s svojimi kolegi lahko le treniral. Tri leta je trajalo, preden je kot uradni član skupine BTS doživel svoj prvi nastop. 

Jin
Njegovo polno ime je Kim Seok Jin, rojstni dan pa ima 4. decembra 1992. Njegov rojstni kraj je Gwacheon v provinci Gyeonggi-do, poleg staršev pa ima še starejšega brata. Magisterij je opravil na univerzah Konkuk in Hanyang Cyber, kjer je študiral film. Star je 26 let, kar pomeni, da je najstarejši član skupine BTS. 


Jin je nekakšen obraz skupine. Prvotno bi moral voditi posle v podjetju svojega očeta, toda usoda je imela z njim drugačne namene: s svojim videzom je vzbudil pozornost lovca na talente; ta ga je ogovoril na ulici in Jin se je kmalu pridružil skupini BTS. 

Suga
Sugi je v resnici ime povsem drugače, in sicer Min Yoongi. Rojen je 9. marca 1993 v Daeguju in ima starejšega brata. Kadar je živčen ali žalosten, govori v narečju satoori. Njegov vzdevek je Motionless Min (negibni Min), saj je znan po tem, da ob prostih dnevih ne počne prav nič. 
Suga ima v skupini vlogo skladatelja, producenta in pisca glasbenih besedil, na odru pa je skupaj z RM-om odgovoren za rapovske vložke. Ker noči delno preživlja tudi v glasbenem studiu, v katerem ustvarja nove pesmi za skupino BTS, se lahko zgodi, da ga sredi dneva zalotijo med spanjem. 

RM


RM, kar je kratica njegovega nekdanjega umetniškega vzdevka Rap Monster, je v resnici Kim Nam Joon. Na svet je prijokal 12. septembra 1994 v Ilsanu v provinci Gyeonggi-do in ima mlajšo sestro. RM je vodja in glavni raper v skupini, saj obvlada angleščino. Mimogrede, angleško se je naučil govoriti kar sam. Je prvi član skupine BTS. Njegovi starši sprva niso bili niti najmanj navdušeni nad njegovo željo, da bi postal raper. Prav družinski prepir, ki je nastal zaradi tega, ga je še bolj podžgal, mu dajal navdih za pisanje rapovskih besedil in bil zanj nekakšen ventil. Preden je dobil dovoljenje, da se začne poklicno ukvarjati z glasbo, pa se je moral močno potruditi, da je prepričal svoje starše.

prejšnji članek
Drzne modne poteze
Lepotičenje
Drzne modne poteze
naslednji članek
Horoskop: je čas za začetek novega razmerja?
Obsedena!
Horoskop: je čas za začetek novega razmerja?
Preberite tudi