Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Je on najbolj priljubljen vloger?

31. 5. 2019; 01.15
Avtor: K.M.
David Dobrik in Liza Koshy

David Dobrik in Liza Koshy foto: Profimedia

David Dobrik je zvezda Youtuba iz Chicaga, ki je pred leti zaslovel na platformi Vine, zdaj pa je eden izmed najbolj gledanih in priljubljenih vlogarjev. Ustvarja na dveh kanalih in v svoje posnetke vključuje številne ustvarjalce, ki so združeni pod imenom Vlog Squad.

Danes 22-letni David je bil rojen 23. julija 1996 na Slovaškem v kraju Košice. Njegova družina se je kmalu po njegovem rojstvu preselila v Chicago, a David svoje domovine danes vseeno ne sme obiskati. Vključen je namreč v ameriški program DACA, ki ga izvajajo od leta 2012, zaradi njega pa lahko živi in dela v Združenih državah Amerike, a nima ameriškega državljanstva. Pod zaščito programa je prišel, ker je bil takrat še mladoleten in ker je bil v državo pripeljan kot mladoletnik. Če bi bil kazensko ovaden ali bi državo zapustil, bi mu za več let preprečili vnovičen vstop. 

David Dobrik foto: Profimedia



Od Vina do Youtuba 
Njegova kariera se je začela leta 2013, ko je objavil prvi posnetek Vine, kar je sčasoma vodilo tudi v lasten kanal na Youtubu, ki ga je pod imenom David Dobrik ustvaril decembra 2014. Do danes ima na njem že blizu štiri milijarde ogledov in več kot 11 milijonov naročnikov. Na njegovem drugem kanalu, David Dobrik, ki ga je zaradi drugačnih vsebin ustvaril 31. avgusta 2016, pa ima že skoraj 384 milijonov ogledov in več kot 4,8 milijona naročnikov. Razlika med njima je predvsem v tem, da na prvem kanalu objavlja serije vlogov, ki nastanejo med tednom, na drugem pa objavlja vsebine, ki se ne ujemajo popolnoma z njegovimi vlogi. 
Njegov najbolj gledan videoposnetek ima naslov He snuck into my house iz leta 2016, številka pa je že presegla 19 milijonov. 

David Dobrik, Alex Ernst foto: Profimedia


Ljubezen 
Od leta 2015 pa do konca leta 2017 je bil v ljubezenskem razmerju s prav tako priljubljeno ustvarjalko na Youtubu Lizo Koshy, s katero sta kar pol leta po končanem razmerja (junija 2018) v zelo čustvenem videoposnetku javno oznanila, da sta razmerje prekinila. To dejstvo sta pred prijatelji skrivala tri mesece, pred oboževalci pa pol leta. Kljub temu ostajata dobra prijatelja in še vedno sodelujeta tudi v posnetkih drug drugega. 
Trenutno David ni v uradnem razmerju, ga pa velikokrat povezujejo z njegovo pomočnico Natalie Noel, ki celo živi z njim v njegovi hiši. Morebitno razmerje oba javno zanikata in poudarjata, da je Natalie njegova najboljša prijateljica iz otroštva.

david dobrik foto: Profimedia

prejšnji članek
Si je Camila Cabello zagotovila uspeh?
Obsedena!
Si je Camila Cabello zagotovila uspeh?
naslednji članek
Ljubosumni Beckham kričal na svoje dekle
Obsedena!
Ljubosumni Beckham kričal na svoje dekle
Preberite tudi