Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kdo bo slavil na Improviziji?

18. 5. 2018; 03.52
Avtor: Promocijski material
Improvizija 2017 - Ran-yen (Peter Frankl) - foto Maruša Rems

Improvizija 2017 - Ran-yen (Peter Frankl). foto: Maruša Rems

Improvizija je gledališko-glasbena parodija blišča in bede, kot jo pooseblja Evrovizija. Že jutri si jo lahko v živo ogledate v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Stilsko povsem raznovrstne zasedbe se potegujejo za naslov zmagovalne impro popevke večera. Besedilo in glasba sta prepuščena spontanemu navdihu, naslove popevk določi občinstvo, improvizatorji pa se morajo spopasti tudi z različnimi gledališkimi izzivi. Nepozaben dogodek povezuje izjemno očarljiv, briljantno uigran in s šalami oborožen voditeljski par, zmagovalno pesem Improvizije pa s »televotingom« izberejo aktivno udeleženi obiskovalci. In brez skrbi - v nasprotju z Evrovizijo, kuhinja tukaj zagotovo bo!

Letos se bo v soboto, 19. maja, ob 19.30 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma za prestižni pokal pomerilo devet žanrsko raznolikih sestavov – od kantavtorja “Fata Obsheerana” do političnega muzikala v družni izvedbi vseh nastopajočih.

Znana imena domače scene s parodijo nad Evrovizijo

Improvizija 2017 - Knez ft Kruh maslo in med. foto: Maruša Rems

Prireditev bosta vodila Sašo Stare (Skečoholiki, Zvezde plešejo) in Urška Mlakar (scenaristka oddaje Osvežilna fronta). V vlogi pevcev bodo nastopili igralci Voranc Boh (Reka ljubezni), Sara Gorše (Reka ljubezni) in Zala Ana Štiglic ter improvizatorji Juš Milčinski, Nina Sojar Košorok in Tim Kern. Za glasbo pa bodo skrbeli Rok Šinkovec (Slon in Sadež, Kombinatke), Tomaž O. Rous (Siddharta) ter duet SZ3 (Aleš Zorec in Ivan Mijačević). Umetniški vodja projekta je Peter Frankl, producenta pa KUD Sokoli Tabor in Cankarjev dom.

V letu 2018 bo Improvizija sicer doživela že svojo 17. izvedbo - začetki projekta segajo v daljne leto 2002, ko je predstava potekala še v prostorih KUD-a France Prešeren. Spektakel je kmalu postal prevelik za tesno trnovsko dvorano, tako da najbolj zabavno popevkarsko tekmovanje pri nas od leta 2008 poteka v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. V šestnajstih letih se je na odru Improvizije zvrstil cel kup zanimivih performansov, iznajdljivosti improvizatorjev pa je lahko parirala zgolj domišljija gledalcev, saj so v preteklosti določili izredno zanimive naslove skladb, kot so: Izkopala si bom grob (prva zmagovalna popevka), Ljubica, zakaj? Chica, porque? (zmagovalna popevka 2006) in Ustreli mi galeba (zmagovalna popevka 2011). Lani je na šestnajsti Improviziji slavil duet v postavi Ivan Rožnik in Jože Golovec, ki sta v stilu Iztoka Mlakarja zapel pesem Sir iz mleka bom naredil.

Improvizija 2017 - Tamala (Sara Gorše) foto: Maruša Rems

Kdo bo letošnji posebni gost?

Improvizija ima tudi tradicijo, da pesem, ki je zmagala leto prej, na prireditvi zapoje znan slovenski glasbeni izvajalec ali performer. Lani je tako zmagovalno skladbo Improvizije 2016 zapel Jonas Žnidaršič, organizatorji pa tudi za letošnjo izvedbo napovedujejo prijetno presenečenje!

Vstopnice za prestižni dogodek so že v prodaji in, kot vsako leto, gredo za med! 

Improvizija 2017 - zmagovalni kolektiv Ivan Rožnik in Jože Golovec.

Improvizija 2017 - zmagovalni kolektiv Ivan Rožnik in Jože Golovec. foto: Maruša Rems

Improvizija 2017 - voditelj Juš Milčinski.

Improvizija 2017 - voditelj Juš Milčinski. foto: Maruša Rems

Improvizija 2017 - posebni gost Izmet Fekali - Jonas Ž.

Improvizija 2017 - posebni gost Izmet Fekali - Jonas Ž. foto: Maruša Rems

prejšnji članek
Ključna sestavina za lepoto
Lepotičenje
Ključna sestavina za lepoto
naslednji članek
Neverjeten duet Christine Aguilera in Demi Lovato
Obsedena!
Neverjeten duet Christine Aguilera in Demi Lovato
Preberite tudi