saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

2 meghan Svet24.si

Pomečkana Meghan Markle razburila Scotta ...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

samo tadin1 Svet24.si

Pravosodnega policista naj bi zabodel Samo Tadin, ...

united airlines, letalo, mraz Svet24.si

FOTO: Izlet v arktični pekel: po 16 urah ...

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

Challe Salle in jan Plestenjak med najbolj priljubljenimi

Njun skupen projekt je takoj osvojil Slovence.

Jan Plestenjak

Jan Plestenjak

'Velik je ta svet', nov videospot Jana Plestenjaka in Cahlleta Salleta je najbolj priljubljen in največkrat ogledan video na Youtube v Sloveniji! Po petkovi premieri se je najbolj pričakovan video letošnjega leta takoj zavihtel na vodilno mesto ...

Jan Plestenjak je pretekli teden predstavil novo pesem 'Velik je ta svet', s katero se po krajšem glasbenem premoru vrača z novo zgodbo in bo zagotovo še pred poletjem osvojil srca poslušalcev in vrhove radijskih lestvic. K soustvarjanju novih ritmov je najbolj uspešen slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic povabil glasbeno zvezdo mlajše generacije Challeta Salleta!

Challe salle, jan plestenjak

Od ideje o pesmi do realizacije snemanja videospota plesne skladbe z mladostno energijo, ki je združila dva najbolj uspešna slovenska glasbenika, je prišlo zelo spontano. Jan je že skoraj dokončano pesem poslal Challetu, ki je bil nad njo navdušen in je z veseljem sprejel povabilo k sodelovanju. »Jana kot glasbenika in tudi človeka izredno spoštujem. Iskreno sem bil presenečen in zelo hvaležen, ko mi je čestital ob izidu pesmi 'Lagano' in kasneje ob njenem uspehu. Ob povabilu k sodelovanju skupne pesmi sem bil počaščen. Pesem mi je bila takoj všeč, z veseljem sem se mu pridružil in prispeval svoj del. Mislim, da je super, če se glasbeniki različnih stilov povezujemo med seboj in s kvalitetnimi izdelki dvigujemo nivo slovenske glasbe,« je povedal Challe Salle.

Nova video poslastica je nastala pod režisersko taktirko Saše Hassa, skupne kadre Jan Plestenjaka, Challeta Salleta in Ane Colja, ki je kot fotografinja odigrala glavno žensko vlogo, je posnel v čudovitih prostorih Kristalne dvorane v Sokolskem domu, ki se nahaja v Janovi rodni Škofji Loki, preostali kadri pa so bili posneti v Mojstrani in v prestolnici.

jan plestenjak_velik je ta svet-35.jpg
Utrinek s snemanja videospota.
Promocijski material

Ob izidu novega singla 'Velik je ta svet' Jan Plestenjak napoveduje tudi izid novega studijskega albuma, ki bo izšel že v prihajajoči jeseni, pred velikim koncertom »Jan Plestenjak s prijatelji« v Stožicah, 20. oktobra, ob njegovi 25-letnici glasbenega ustvarjanja. Na velikem odru težko pričakovanega koncerta bo stal tudi Challe Salle!

Kot pri vseh svojih skladbah je Jan tudi tokrat avtor besedila in glasbe, Challe Salle je avtor svojega besedila, pesem pa je produciral Enes Tvrtković. Celoten prihajajoči album je zmiksal in masteriziral Arthur Indrikovs v Londonu, ki je sodeloval tudi z One Direction in Clive Harrisom.