900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Mladega glasbenika so danes našli mrtvega

20. 4. 2018; 08.43
Avtor: K.M.
Avicii-rasskazyvaet-obo-vsem

Avicii v elementu foto: YT

Glasbenik in pionir na svojem področju je umrl star 28 let.

Predstavniki znanega švedskega glasbenega producenta, DJ-a in pionirja na svojem področju Aviciia so sporočili tragično vest. Enega izmed najbolj priljubljenih ustvarjalcev elektronske glasbe so danes našli mrtvega v Omanu. Vzrok smrti še ni znan. 

Avicii foto: Profimedia

DJ Avicii, njegovo pravo ime je bilo Tim Bergling, je umrl star 28 let, vzrok smrti pa zaenkrat še ni znan. "Z veliko žalostjo oznanjamo, da je odšel Tim Bergling, znan tudi kot Avicii. Mrtvega so ga našli v Omanu danes popoldne. Družina je popolnoma pretresena in vse prosimo, da spoštujejo njihovo potrebo po zasebnosti v teh težkih časih. Dodatnih izjav ne bo podanih," je sporočil glasbenikov predstavnik za javnost. 

Aviciiju je največji prodor na sceno uspel leta 2011 s pesmijo Levels, ki še danes velja za enega izmed njegovih največjih hitov. Za to pesem in glasbeno sodelovanje z DJ Guetto, ki je obrodilo pesem Sunshine, pa si je zaslužil tudi grammyjevo nominacijo. 

Glasbenik se je z zdravstvenimi težavami soočal že pred smrtjo. Zaradi prekomernega pitja je leta 2014 trpel zaradi akutnega pankreatitisa, vnetje trebušne slinavke. Istega leta so mu odstranili tudi žolčnik. Leta 2016 pa se je dokončno poslovil z odrov. "Zame je to nekaj, kar moram narediti za svoje zdravje. Scena ni bila zame. Ne gre za šov in glasbo. Gre za stvari, ki vse to spremljajo in to zame nikoli ni bilo naravno," je takrat zapisal v pismu z javnost. 

26. oktobra 2017 je izšel njegov dokumentarni film Avicii: True Stories, pri katerem so sodelovali David Guetta, Wyclef Jean, Nile Rodgers in Chris Martin. V njem pa se je dotaknil tako svojega uspeha kot tudi vseh težav z zdravjem. 

Na glasbenikovo smrt so se že odzvali številni zvezdniki. Njihove odzive si lahko ogledate pod prispevkom. 

prejšnji članek
Najboljši filmi o baletu
Obsedena!
Najboljši filmi o baletu
naslednji članek
S tem vsakodnevnim početjem škodiš svojemu zdravju!
Lepotičenje
S tem vsakodnevnim početjem škodiš svojemu zdravju!
Preberite tudi