900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Zala Djurić Ribič navdušuje New York

12. 4. 2018; 05.00
Avtor: K.M.
EMA 1

Zala Dj foto: M24/Marko Vavpotič

Pripravila je kar dve predstavi.

Slovenska igralka Zala Djurić je v torek v newyorškem gledališču HB Playwrights Theatre uprizorila svojo komedijo Doorman, v kateri je nastopila tudi sama ob prav tako mladi slovenski igralki Gaji Višnar. Predstavo, ki je naletela na navdušen odziv publike, si je ogledala tudi mama Djurićeve, igralka Tanja Ribič.

Zala Djurić je pri HB Playwrights končala šolanje. Svojo prvo monokomedijo z naslovom The Housmaid je predstavila že pred tednom dni s tremi nastopi v Manhattan Repertory Theatre. Obe predstavi je napisala in izvedla sama.

Kot "gospodinjska pomočnica" je nastopila sama, v predstavi Doorman, ki jo je režiral Oskar Kvaternik, pa sta poleg Višnarjeve sodelovala še Američana Grant Schumacher in Delil Baran.

"Komedija Doorman govori o dveh ženskah, ki živita v isti stavbi in o vratarju, ki nikoli ne spregovori," je dejala Djurićeva po predstavi komedije, ki na šaljiv način opisuje posebnost newyorškega življenja v stolpnicah.

Prvi "Doorman" pri stanovalki iz drugega nadstropja, ki jo igra Višnarjeva, zaradi svoje molčečnosti vzbudi romantični interes, pri poročeni stanovalki iz 16. nadstropja, ki jo igra Djurićeva, pa mešane občutke.

Potovanja treh akterjev od pritličja do 16. nadstropja spremenijo majhne nesporazume v komedijo napak, molčeči Doorman na koncu spregovori in to v tolikšni meri, da postane za dekleti nezanimiv, tako kot njegov zelo zgovorni naslednik, z nastopom katerega se zgodba zaključi.

Djurićeva ima v neposredni prihodnosti v načrtu še nekaj predstav The Housemaid, ponovitev Doormana pa zaenkrat ni predvidena.

prejšnji članek
Pokukaj v življenje Belle Thorne
Obsedena!
Pokukaj v življenje Belle Thorne
naslednji članek
Temperamentna in energična pesem, ki jo moraš slišati
Obsedena!
Temperamentna in energična pesem, ki jo moraš slišati
Preberite tudi