Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Shawnu Mendesu nagrada MTV za najboljšega izvajalca

13. 11. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
Shawn Mendes

foto: Profimedia

Kanadski najstniški pevec Shawn Mendes je v noči na ponedeljek v londonski dvorani Wembley Arena prejel nagrado evropskega glasbenega programa MTV za najboljšega izvajalca.

Ob tem je 19-letnik na prireditvi, ki jo je vodila britanska pevka in igralka Rita Ora, zasenčil glasbene težkokategornike kot so Taylor Swift, Miley Cyrus in Ed Sheeran.

Mendes je sprva zaslovel s priredbami znanih pesmi, ki jih je objavljal na svetovnem spletu, potem pa ga je opazila založba in mu ponudila pogodbo, tokrat pa je prav tako osvojil srca oboževalcev in prejel še nagrado poslušalcev in priznanje za najboljšo pesem. Pred navdušenimi gledalci v dvorani je izvedel skladbo, ki mu je prinesla številna priznanja - There's Nothing Holding Me Back.

V kategoriji MTV Best Adria Act je bila nominirana tudi slovenska zasedba Koala Voice. Četverica iz Kisovca v konkurenci z Marinom Jurićem - Čivro, zasedbo Ničim Izazvan, Nino Kraljić in Saro Jo ni dovolj prepričala poslušalcev in je ostala praznih rok. Zmagala je devetčlanska srbska zasedba Ničim Izazvan.

Podelitev evropskih nagrad MTV je prvič po 20 letih potekala v Londonu, med nastopajočimi so bili U2, ki so prejeli naziv globalna ikona po Queenih, Whitney Houston in Eminemu. Prvič po letu 1994, ko so evropske glasbene nagrade pripravili prvič, so te podelili neodvisno od spola izvajalcev.

Šov v londonskem Wembleyju je odprl ameriški raper Eminem, ki je izvedel svojo novo skladbo Walk on Water z novega albuma Revival, ki izide v petek. Eminem je osvojil nagrado za najboljšega izvajalca v kategoriji hip hop.

foto: Profimedia

Pevka kubansko-ameriškega porekla Camila Cabello je prejela nagrado za najboljšega pop izvajalca, zasedbi Coldplay pa je pripadel naslov najboljšega med rockerji. Guetta, ki je pred dnevi dopolnil 50 let, je nastopil pred mladim občinstvom, domov pa odnesel nagrado za najboljšo elektronsko točko.

Velika osmoljenka podelitve je bržkone Taylor Swift, ki je bila kandidatka za glavno zmagovalko večera, saj je bila nominirana v kar šestih kategorijah, nato pa ostala praznih rok. Večino nagrajencev so določili poslušalci z glasovanjem preko spleta, skupno so podelili nagrade v 12 kategorijah in še nadaljnjih 32 posameznih priznanj.

Louis Tomlinson iz deške zasedbe One Direction je dobil priznanje za najboljšega izvajalca Združenega kraljestva in Irske. Nagrado za najboljši video je prevzel ameriški reper Kendrick Lamar, eden redkih, ki ga je določilo glasovanje glasbene hiše MTV.

foto: Profimedia

Ostali bolj znani prejemniki nagrad so bili še Ed Sheeran za najboljši nastop v živo, Dua Lipa v kategoriji za najboljšega novega izvajalca in Thirty Seconds to Mars za najboljšo alternativno zasedbo.

Nagrado za najboljši videz je prejel Zayn Malik, za najboljšo "push" izvajalko, ki je najbolj napredovala, pa je bila izbrana 20-letna Hailee Steinfeld, za najboljšo odrsko izvedbo na svetu pa zasedba The Chainsmokers.

prejšnji članek
To napoveduje konec tvoje zveze
Moj life
To napoveduje konec tvoje zveze
naslednji članek
Zakaj moraš potovati?
Moj life
Zakaj moraš potovati?
Preberite tudi