Zoella je na dan mentalnega zdravja spregovorila o svoji tesnobi

"Terapija za mojo tesnobo je najboljša stvar, kar sem jih v življenju naredila," je povedala priljubljena vlogerka in avtorica knjig Spletna punca.

Včeraj, 10. oktobra, smo po svetu obeleževali dan mentalnega zdravja. Ob tej priložnosti pa je na svojem instagramu o svojem stanju spregovorila tudi priljubljena britanska vlogerka in pisateljica Zoe Sugg, Zoella

"Z vami želim deliti nekaj, zaradi česar upam, da se boste zopet počutili bolj prepričani vase. Ali pa da vam bom stem ponudila nekaj podobnega objemu, s pomočjo te objave. Če imate mentalno bolezen, niste sami. Ti občutki, ki čutite, da je vse tako zelo intenzivno in mislite, da ne se s tem ne morete več dolgo soočati, veliko je ljudje, ki čutijo tako," je zapisala Zoe Sugg oziroma Zoella. 

"Terapija za mojo tesnobo je najboljša stvar, kar sem jih v življenju naredila. Gre za trdo delo, dolgo traja, je polno izzivov in še vedno imam dneve, ko se počutim, kot da delam otroške korake, oziroma zaostajam, vendar je moj končni cilj še vedno tu. Živeti življenje, ki ga hočem in ne življenja, v katerem čutim, da sem se z nečem sprijaznila, ker mi možgani ne pustijo delovati drugače. bili so dnevi, ko sem več ur jokala in si želela, da bi bila normalna. Ampak, kaj je normalno? Vsi imajo nekaj, s čimer se borijo, ali je majhno ali veliko, pa če to pokažejo ali ne," je še dodala. 

It’s world mental health day so I wanted to share something that I hope will either make you feel reassured or offer you the equivalent of a caring hug through this post (I’d be squeezing you in real life if I could). If you have a mental illness, you are not alone. Those feelings you feel where everything is SO intense and you think you couldn’t possibly cope with them any longer, there are other people who feel that way too. Having therapy for my anxiety was the best thing I ever did. It’s hard work, it’s long, it’s challenging & I still have days where I feel I’m taking baby steps or falling behind, but ultimately my end goal is still there. To live a life I WANT, not a life I feel I need to settle with because my mind won’t let me. I’ve had days where I’ve cried for hours wishing I could just be “normal”, but what is normal? Everyone has something they are battling, whether big or small, whether they show it or not. We are all just human & sometimes we need that time to work on ourselves! Don’t be afraid to speak up, to share how you feel and to talk to those close to you! You are not your mental illness, you are so much more than it. You CAN be louder , you CAN be in control & you CAN be stronger! (If I can, you can too)

A post shared by Zoella (@zoella) on