rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

meghan markle, princ harry Njena.si

Ste vedeli, koliko Meghan Markle zapravi za svoja ...

Filmu Košarkar naj bo prva zlata rola

Otroško-mladinski film režiserja Borisa Petkoviča Košarkar naj bo si je prislužil prvo zlato rolo, nagrado, ki jo Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta slovenskim filmov, ki presežejo mejo 25.000 gledalcev.

"Zlata rola je priznanje celotni filmski ekipi, vsem ustvarjalcem in igralcem, da smo dobro delali, se pravi, da gledalci hodijo v kino, da jih zanima ta zgodba in seveda je ta nagrada vedno lepa popotnica za naprej," je za STA ob prejemu zlate role povedal režiser filma Petkovič in dodal, da celotna ekipa upa, da bo film še naprej dobro obiskan in da se ta zgodba še nekaj časa ne bo zaključila. Druge zlate role, ki si jo seveda želijo, še ne želijo napovedovati, vendar glede na odziv v prvih treh tednih menijo, da so na dobri poti.

Film je nastal po istoimenski knjižni uspešnici Primoža Suhadolčana. Govori o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti, ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj/menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant.

Dobrodelni Svet24, bled, 2017
Primož Suhodolčan,avtor knjige Košarkar naj bo v družbijunakov istoimenskega filma.
Marko Vavpotič/M24.si

kosarkar naj bo

Pred podelitvijo nagrade je bila v Koloseju šolska projekcija, ki se bo po vsej Sloveniji nadaljevala še ves teden. Na podelitev so poleg režiserja, producentov iz Gustav filma in koproducentov z RTV Slovenija prišli tudi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter Ana Maria Mitić (mama).

Košarkar naj bo je bil premierno predvajan na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer je požel veliko pohval. Na slovenskih tleh je premiero doživel v Cankarjevem domu. Predstavljen je bil tudi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je prejel nagrado občinstva, v teh dneh pa se je predstavil nemški mladini na 22. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel v Chemnitzu.