Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Knjiga: Senca in kost

20. 8. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
Senca in kost

Senca in kost foto: Promocijski material

Prva knjiga trilogije Senca in kost (Shadow and Bone).

Svetovno uspešna fantazijska poslastica je bila prevedena v 27 jezikov in doživela uprizoritev tudi v obliki Netflixove serije. Leigh Bardugo je v svojih romanih ustvarila fantazijsko svetovje Griševsko vsemirje, ki se umešča med pripovedni svet Čarovnika iz Zemljemorja mojstrice fantazije Ursule K. Le Guin in Igro prestolov prvaka fantazijske pripovedi Georgea R. R. Martina. 



O knjigi Senca in kost:
Ravka je obdana s sovražniki, na dva dela pa jo seka Senčna globel, v kateri mrgoli ljudožerskih pošasti. Usoda Ravke je na ramenih Aline Starkov, ki med reševanjem svojega prijatelja v sebi odkrije nenavadno moč. Ta bi utegnila biti ključ do osvoboditve v vojni opustošene domovine. Odpeljejo jo na kraljevi dvor, da bi jo izurili za pripadnico griš, ki jih vodi skrivnostni Temačnik. A v tem razkošnem svetu nič ni tako, kot se zdi. Nanjo se grozeče zgrinja tema in od njene moči je odvisno vse kraljestvo ...

Senca in kost foto: Promocijski material



O avtorici:
Priljubljena ameriška pisateljica Leigh Bardugo se je kmalu po izidu romana Vranja šesterica znašla na vrhu lestvic najbolje prodajanih knjig časopisa New York Times. Ta jo je uvrstil tudi na seznam pomembnih knjig leta 2015. Rodila se je v Jeruzalemu in odraščala v Južni Kaliforniji. Diplomirala je na Univerzi Yale. Delala je v oglaševanju in novinarstvu, izkušnje pa si je nabirala tudi z delom v maski in posebnih efektih. Živi v Los Angelesu, kjer se ukvarja s pisanjem in poje v bandu.

prejšnji članek
Gre Nika Krmec v šov Exatlon?
Obsedena!
Gre Nika Krmec v šov Exatlon?
naslednji članek
Telesna aktivnost v vročini
Obsedena!
Telesna aktivnost v vročini
Preberite tudi