Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

Danijel Bešič Loredan Necenzurirano

Kako so pod Bešičem Loredanom delili koncesije ...

UV-denar-kriz-pl Reporter.si

Cerkveni banksterji: kako se je slovenska Cerkev ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

david in žan Njena.si

David reporterju Kmetije pojasnil, kaj čuti do ...

rogaska olimpija Ekipa24.si

Penal, ki je razburil javnost! Olimpija povedla po...

Knjiga: Senca in kost

Prva knjiga trilogije Senca in kost (Shadow and Bone).

Senca in kost

Senca in kost

Foto: Promocijski material

Svetovno uspešna fantazijska poslastica je bila prevedena v 27 jezikov in doživela uprizoritev tudi v obliki Netflixove serije. Leigh Bardugo je v svojih romanih ustvarila fantazijsko svetovje Griševsko vsemirje, ki se umešča med pripovedni svet Čarovnika iz Zemljemorja mojstrice fantazije Ursule K. Le Guin in Igro prestolov prvaka fantazijske pripovedi Georgea R. R. Martina. 

O knjigi Senca in kost:
Ravka je obdana s sovražniki, na dva dela pa jo seka Senčna globel, v kateri mrgoli ljudožerskih pošasti. Usoda Ravke je na ramenih Aline Starkov, ki med reševanjem svojega prijatelja v sebi odkrije nenavadno moč. Ta bi utegnila biti ključ do osvoboditve v vojni opustošene domovine. Odpeljejo jo na kraljevi dvor, da bi jo izurili za pripadnico griš, ki jih vodi skrivnostni Temačnik. A v tem razkošnem svetu nič ni tako, kot se zdi. Nanjo se grozeče zgrinja tema in od njene moči je odvisno vse kraljestvo ...

Senca-in-kost-1100.jpg
Senca in kost
Promocijski materialO avtorici:
Priljubljena ameriška pisateljica Leigh Bardugo se je kmalu po izidu romana Vranja šesterica znašla na vrhu lestvic najbolje prodajanih knjig časopisa New York Times. Ta jo je uvrstil tudi na seznam pomembnih knjig leta 2015. Rodila se je v Jeruzalemu in odraščala v Južni Kaliforniji. Diplomirala je na Univerzi Yale. Delala je v oglaševanju in novinarstvu, izkušnje pa si je nabirala tudi z delom v maski in posebnih efektih. Živi v Los Angelesu, kjer se ukvarja s pisanjem in poje v bandu.