Ruski predsednik Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Putin naj bi imel tri dvojnike, po tem jih ...

Ragnitz, neznan plin Svet24.si

FOTO: Alarm streljaj od slovenske meje, na nebu se...

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

ales-primc_bobo Reporter.si

Še en Primčev referendum ni mogoč: pridružitev...

cene prevc pm Ekipa24.si

Presenečenje! Eden najboljših Slovencev se ...

vid2 Odkrito.si

Vid Valič - Ko te preveč ženskih imen spomni na...

tim lobinger Ekipa24.si

Oglasil se je veliki šampion in sporočil zelo ...

Telesna aktivnost v vročini

Kljub visokim temperaturam številni še kar vztrajajo pri redni telesni dejavnosti. Toda treba je vedeti, da drugačne razmere zahtevajo drugačen pristop.

Poletje, tek

Poletje, tek

Foto: Pexels

Dovolj tekočine
Ko je zunaj višja temperatura, se tvoje telo bolj hladi, kar pripelje do povečanega potenja in posledično lahko hitreje pride do dehidracije. Zato poskrbi, da boš v svoje telo vnašala zadostne količine tekočine. Morda celo nekoliko pretiravaj. Tudi med telesno vadbo v telo vnašaj dovolj tekočine, predvsem vode.

Ohladi se
Če ti je vroče, se ohladi. Morda si obraz umij s hladno vodo ali pa po telesu tapkaj z brisačo, ki je ohlajena s hladno vodo. Predvsem pa nosi ustrezna, lahka in svetla športna oblačila tehničnih materialov. 

steklenica za vodo.jpg
steklenica za vodo
ProfimediaTeci po pesku
Plaža ni samo prostor za ležanje in sončenje, je tudi odličen teren v naravi za vadbo in tek. Če je na tvoji dopustniški lokaciji dovolj plaže z mehko pivko, jo izkoristi za tek.Ustrezen čas
Seveda moraš v vročih mesecih čas vadbe nekoliko prilagoditi. To pomeni, da za vadbo raje izberi zgodnje jutranje ali pozne večerne ure. Predvsem za vadbo na prostem. Če telovadiš v klimatiziranem prostoru, se vseeno po aktivnosti dobro ohladi, oprhaj in umiri, preden stopiš na vroč zrak. Zagotovo pa na aktivnost pozabi med 10. in 16. uro. 

Začni počasi
Tudi če si v hladnih mesecih redno tekla na prostem in dosegala lepe rezultate, to ne pomeni, da lahko v vročini počneš enako. Začni počasi, poslušaj svoje telo in ne pretiravaj. Tudi če si brez težav pretekla 10 kilometrov, v vročini raje izberi krajšo dolžino in napreduj počasi.