Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Kaj je v modi najbolj priljubljeno v Sloveniji?

Modni trendi, smernice in okusi se več ali manj razlikujejo tako po kontinentih kot tudi po državah. Kaj smo v letu 2021 najbolj oziroma največkrat iskali v Sloveniji? Katere modne znamke so pri nas najbolj priljubljene in kateri kosi se največkrat znajdejo v slovenskih omarah?

GLAMI Air Force

GLAMI Air Force

Foto: Promocijski material

● 4 od 10 najbolj iskanih pojmov so znane mednarodne blagovne znamke, kot so nike, guess, desigual in karl lagerfeld

● Slovence zanimajo najnovejši trendi ulične mode in superg, saj so na seznamu najbolj iskanih pojmov za leto 2021 prav 3 specifični modeli superg, ki so bili top modna izbira v mnogih državah po svetu (dve različni izdaji air force in jordan).

● Udobne jakne, nogavice in torbe so 3 najbolj pogosto iskane kategorije, ki so neposredno povezane z modo oblačil za prosti čas in dom, ki je bila razširjena po vsem svetu kot stranski učinek pandemije in zaprtja.

● Zdi se, da so kupci na svoji poti iskanja mode izbrali GLAMI, da bi odkrili alternativne možnosti, ki jih ponuja njegova ponudba.

*Najbolj iskani pojmi za leto 2021, kot so to iskali obiskovalci GLAMI.

GLAMI_Maxi dress.jpg
Maxi obleka
Promocijski material

Kateri izdelki so v večini omar modnih navdušenk? 

Sprememba psihologije in prizadevanje, da se vrnemo k starim navadam, se odraža tudi v modnih kosih, ki so bili najbolj priljubljeni v letu 2021. Najvišje mesto po tem, koliko potrošnikov jih je dodalo na seznam najljubših izdelkov, zasedajo ženske obleke (9 od 10 najbolj priljubljenih artiklov). Zanimivo je, da nobene od njih ne bi mogli označiti kot »casual«. Nasprotno, večino oblek bi bilo mogoče nositi na družabnih dogodkih, kot so poroke in krsti, kar je poudarilo preobrat potrošniških občutkov, ki so sledili opustitvi strogih omejevalnih ukrepov v začetku lanskega leta. Slovenke so se še posebej navduševale nad oblekami, ki so sledile mednarodnim modnim trendom, npr. maxi obleke, obleke s cvetličnimi vzorci in obleke z osnovno črno-belo kombinacijo. V najbolj priljubljenih izdelkih vidimo le en drugačen kos oblačila in to je jakna.

Ta velik premik v bolj modne izdelke lahko opazimo z analizo najbolj priljubljenih izdelkov za leto 2020 (prvo leto pandemije), kjer na prvih mestih najdemo osnovne modne izdelke, kot so zimski gležnjarji, seznam pa dopolnjujejo osnovne udobne jakne in le 3 mesta od prvih 10 zasedajo obleke.

*Najbolj priljubljeni izdelki leta 2021 po seznamih želja, ki so jih ustvarili slovenski obiskovalci GLAMI.si