Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kako zakrpati zlomljeno srce?

19. 1. 2022; 10.02
Avtor: K.M.
Srce PNG

Zlomljeno srce foto: Srce PNG

Strto srce je eno od najpogostejših občutkov, ki jih boš doživljala med odraščanjem v ljubezni. Včasih boš to svoje srce hitro zakrpala, včasih bo občutek vztrajal več mesecev, celo let. Velikokrat ti ga bo strl fant, včasih pa tudi prijatelji.

Vzemi si čas za prebolevanje
Ko je bolečina ob izgubi fanta še močna, je težko kar pozabiti na vse lepe (in malo manj lepe) trenutke v zvezi in iti naprej. Zato je na začetku najpomembnejše, da si vzameš čas za 'žalovanje'. To lahko traja tudi več mesecev in je seveda odvisno tudi od tega, koliko časa sta bila skupaj, kakšen je bil vajin odnos in ne nazadnje, kakšna oseba si. Nekateri za prebolevanje ljubezni potrebujejo le nekaj dni, drugi zaradi razpadle zveze trpijo še leta. Babica bi ti v teh težkih trenutkih zagotovo rekla, da čas zaceli vse rane. In res jih! Iz dneva v dan ti bo lažje, le dovoli si biti žalostna, pa tudi jok je lahko precej zdravilen.

Znebi se negativne energije


Če v tebi še vedno vre jeza, se kopiči žalost ali pa se pogosto sprašuješ, zakaj se je to moralo zgoditi, poskrbi za svojo notranjo preobrazbo. Negativno energijo preusmeri v pozitivne stvari; ukvarjaj se s športom ali dejavnostmi, za katere takrat, ko si bila v zvezi, nisi imela časa. Namig: poskusi z borilnimi veščinami ali bolj umirjeno jogo. Svoje negativne občutke pa lahko izraziš tudi z umetnostjo, na primer s slikanjem na platno, jih pretvoriš v pesem ali izliješ na list papirja v svojem dnevniku.

Osveži garderobo
Pravijo, da je ženska oziroma punca pripravljena na novo ljubezen, ko spremeni svojo pričesko. Te že nekaj časa mika, da bi si postrigla ali pobarvala lase? Zdaj je pravi čas, da to izpelješ! Če temu dodaš še nov pulover ali torbico, se boš počutila kot prerojena, v svoji novi koži pa boš pripravljena tudi na nove (ljubezenske) izzive.



Zajemaj življenje s polno žlico
Zdaj ko si samska in imaš več časa zase, se ti ponuja idealna priložnost, da si privoščiš vse tisto, česar si prej nisi mogla ali smela. Nikar ne pozabi na prijatelje, ki so ti stali ob strani v tem težkem obdobju. Organiziraj nepozabno zabavo zanje ali pa jih povabi na izlet. Če si že dolgo želiš obiskati sanjsko destinacijo, je to pravi trenutek, da greš. Uživaj življenje in ga zajemaj s polno žlico. In ne pozabi, da je življenje točno takšno, kot si ga narediš.


Spomine daj na stran
Ko je 'faza žalovanja' oziroma globoke žalosti mimo, se od svoje stare ljubezni poslovi še simbolično. Vse njegove in vajine skupne fotografije, pisemca, darila itd. pospravi v škatlo, to pa nato postavi v omaro ali pod posteljo, kjer je ne boš videla. Ko ti bo uspelo opraviti opisano, si že na odlični poti do 'ozdravitve', saj si svojo ljubezen, pa čeprav le simbolično, že potisnila na stran. 

prejšnji članek
Anjin in Roškarjev pričetek šova odpovedan zaradi bolezni
Obsedena!
Anjin in Roškarjev pričetek šova odpovedan zaradi bolezni
naslednji članek
Gaja Prestor na Tajskem ostala ujeta v karanteni
Obsedena!
Gaja Prestor na Tajskem ostala ujeta v karanteni
Preberite tudi