favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Svet (ne)pozabljenih iger in zabave

26. 2. 2021; 03.00
Avtor: Oglasno sporočilo
Kaya Solo M soseska
Priljubljena vlogerka Kaya Solo obožuje izzive in vedno išče nove načine za izražanje svoje kreativnosti. Tokrat se je lotila prav posebne naloge, in sicer odkrivanja starih iger, s katerimi so se zabavali naši starši.

Pong, Mac, GameBoy, ZX Spectrum, Commodore. Veš, kaj je to? Ne, to niso nova družabna omrežja, niti neke nove supergalaktične tehnologije. S temi zadevami so se zabavali mladi (in manj mladi), ko PlayStaton in Xbox še nista obstajala. Živimo v času pametnih telefonov in televizij, s katerimi si krajšamo čas in se zabavamo. Nove tehnologije smo odlično udomačili, saj nas spremljajo na vsakem koraku in nam olajšajo marsikateri opravek. Pred desetletji pa tovrstna zabava ni bila del vsakdana odraščajočih najstnikov in tudi same igre so bile precej drugačne.

»Moja najljubša stvar na svetu so videoigre,« je povedala Kaya Solo, priljubljena vlogerka in voditeljica oddaje Retro gaming s Kayo Solo na novi spletni vsebinski platformi M SOSESKA. V oddaji bo Kaya iskala odgovore na številna vprašanja, povezana z nekaj desetletij starimi tehnologijami, in odkrivala že skoraj pozabljene računalniške tehnologije in igre naših staršev.

Zakladi računalniškega muzeja

»Želim si, da bi se mladi začeli zavedati, kako daleč je prišla tehnologija. Jaz sem še vsaj malo iz časov, ko smo se večinoma igrali zunaj, igrice pa so bile še dokaj nedostopne. Sedaj so igrice že tako realistične in tako dodelane, da ne veš, ali je res, ali ne. Želim, da bi mladi videli, kako smo včasih morali uporabiti domišljijo, da smo se res vživeli v igre,« je povedala Kaya, ki bo v oddajah delala tudi primerjavo starih in novih tehnologij.

V prvi epizodi oddaje Retro gaming s Kayo Solo se je Kaya podala v Računalniški muzej, kjer odkriva zgodovino igric, igralne avtomate, velike diskete, naprave in konzole, ki so očarale naše starše. »Kot strastna ljubiteljica zgodovine imam rada svoja solo potovanja v čas vikingov, piratov, starih grkov,« je Kaya odgovorila na vprašanje, kakšne igrice ima najraje. Več pa ti bo povedala v svoji oddaji na M SOSESKI.

prejšnji članek
Zdrava živila za zdravo prehrano
Obsedena!
Zdrava živila za zdravo prehrano
naslednji članek
Prikupno? Ne, to je dolgočasno! Drzni si več
Lepotičenje
Prikupno? Ne, to je dolgočasno! Drzni si več
Preberite tudi