vsako živilo ima svojo mero Dobra karma

4 tipi ljudi - 4 uspešni načini bojevanja s ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 16. januarja

rok snezic mediaspeed Reporter.si

Postopek zoper Janševega svetovalca Roka ...

hitri test,koronavirus,testiranje, covid Svet24.si

Smo res tako daleč od prvega kriterija za vstop v...

20200525-01006354 Necenzurirano

Lahko Slovenija preživi še leto in pol Janše?

simon-vadnjal Odkrito.si

Kam smo zašli, se sprašuje Simon Vadnjal?

j tanja zagar miki sarac 5 Njena.si

Tanja Žagar o govoricah in komentarjih

Medvedki in možici z ingverjem in medom

Enostaven recept čim prej preizkusite.

piškoti

piškoti

Foto: Pexels

Sestavine za 8 velikih piškotov:
- 125 g medu
- 200 g sladkorja
- 4 žlice mleka
- 100 g masla ali margarine za peko
- 1 žlička cimeta v prahu Maestro
- 2 žlički ingverja v prahu Maestro
- 400 g moke (bele ali pirine)
- 100 g jedilnega škroba
- 20 g kakava v prahu
- 1 vrečka pecilnega praška
- 75 g na drobno sesekljanih olupljenih mandljev

piškoti
piškoti
Pexels



Priprava: 
1. V kozici na blagem ognju segrejemo med, sladkor, mleko in maslo. Ko se maslo stopi, premešamo, prelijemo v skledo in damo na hladno. Posebej zmešamo moko, škrob in kakav ter vse presejemo.


2. Skoraj ohlajeni zmesi medu in masla primešamo cimet in ingver, nato še približno 2/3 zmesi moke in vse zmiksamo. Nazadnje dodamo preostalo zmes moke, mandlje ter vse ugnetemo v testo. Če se testo lepi, ga damo še za nekaj časa v hladilnik.


3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo na debelino 5 mm in z velikim modelčkom izrežemo medvedke in možice, s slaščičarsko lopatico jih previdno preložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Piškote pečemo približno 18 minut, nato jih preložimo na mrežico, da se ohladijo, in šele ohlajene okrasimo s sladkornim ledom in pisanimi sladkorčki, kroglicami in mrvicami.