Granola mafini foto: Dreamstime
Arašidovi mafini brez pečenja
Sestavine (12 kosov):
500 gramov mešanice za granolo
115 gramov nasekljanih arašidov
3 zvrhane žlice arašidovega masla
3 zvrhane žlice medu
Nadev:
zvrhana žlica arašidovega masla
Posip:
336 g fino nasekljane temne čokolade
1 žlica kokosovega olja
Postopek:
Granolo, nasekljane arašide, arašidovo maslo in med dobro zmešaj skupaj. Polovico mešanice daj v 12 prostorov na pekaču za mafine, na sredini naredi rahlo vdolbino in daj za 10 minut v zamrzovalnik.
Stopi arašidovo maslo, namenjeno nadevu, in ga vlij v vdolbine ter prekrij s preostalo mešanico. Vse skupaj daj v zamrzovalnik za še 10 minut.
Stopi temno čokolado in kokosovo olje in z mešanico prelij vsak mafin.
Preprost namaz
Sestavine:
½ avokada
1 žlica grškega jogurta
sok ½ limone
jajce
Vse sestavine dobro zmešaj med seboj do gladkega. Ješ lahko kot samostojno jed ali pa si namaz postrežeš na rezini polnozrnatega kruha.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.