kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. septembra

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Uživaj pod palmami

Počitnic pod senco eksotične palme ti ne zagotavlja zgolj dolga in draga pot. Že razmeroma blizu lahko najdeš odlične kraje, ki so časovno in cenovno dostopni. Med njimi je tudi špansko mesto Alicante.

Alicante

Alicante

Foto: Katja Kaja Mejač

Ko si v pokrajini Valencia, kamor spada tudi Alicante, moraš obvezno preizkusiti paeljo, jed, ki originalno izhaja s tega območja, na katerem imajo tudi nekaj riževih polj. Seveda moraš pokusiti tudi morsko hrano in popiti pomarančni sok, saj je ravno ta pokrajina največja izvoznica pomaranč v Evropi. 

Cene: za hrano in pijačo boš v Španiji odštela toliko kot v Sloveniji, tudi na splošno pa so cene različnih vstopnin in vozovnic primerljive s Slovenijo. 

Torrevieja jezero.jpg
Torrevieja jezero
Profimedia

Sončno mestece Alicante leži v jugovzhodnem delu prelepe obale Costa Blanca in je glavno mesto province Alicante. Gre za odlično kombinacijo starega mestnega jedra, v katerem navdušujejo barvite hiške in nočno življenje, mondenega mesta in pristaniškega dela. Je odlična izbira za poletni dopust, ker je relativno majhno in si ga lahko hitro ogledaš, je ob morju, kar pomeni neskončne peščene plaže, in ker so v njegovi bližini številne atrakcije, zanimivosti in oazice, ki bodo počitnice še popestrile. 

Pot
Do tega priljubljenega španskega letovišča, ki se sicer še vedno uvršča v avtonomno pokrajino Valencio, lahko preprosto prideš na dva načina. Ali tja do konca septembra letiš z nizkocenovnim ponudnikom letov z letališča Marco Polo v Benetkah ali pa najprej letiš v Valencio in se nato do Alicanteja odpelješ z vlakom ali avtobusom.

Kaj si moraš nujno ogledati?

Alicante
Alicante
Katja Kaja Mejač


1. Za začetek uživaj na eni izmed peščenih plaž, kjer lahko senco najdeš tudi v zavetju palmovih dreves. 
2. Povzpni se na grad, ki ponuja panoramski pogled na celotno mesto. 
3. Uživaj v »mestnem parku« El Palmeral, kjer lahko uživaš v pravem gozdu palm sredi mesta. 
4. Raziskuj ulice starega mesta in uživaj v utripu, ki ga ponujajo tradicionalne barvite hiške. 
5. Skoči na vlak in se zapelji do kraja Torrevieja, kjer lahko najdeš rožnato jezero s plamenci v naravi. Močno slano jezero je rožnate barve, ker je v njem visoka koncentracija bakterije halobacteria, zaradi katere pa plavanje, vsaj čezmerno, ni priporočljivo. 
6. Zapelji se še do kraja Elche na skrajnem zahodnem delu pokrajine Valencia, kjer najdeš največji in edini takšen nasad palm v Evropi, ki ga premagajo zgolj nekateri nasadi v arabskih državah.

Alicante
Alicante
Katja Kaja Mejač

Alicante.jpg
Alicante
Katja Kaja Mejač