kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. septembra

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Kako postati uspešna na Instagramu?

Bi bila rada vplivna na družbenih medijih? Je tvoja velika želja, da bi bil Instagram kar tvoja služba? Pravzaprav je ta želja povsem uresničljiva. Vendar se moraš zavedati, da postati vplivnica na Instagramu ni ravno preprosto, a če ti uspe, so lahko rezultati več kot osupljivi!

Instagram

Instagram

Foto: Profimedia

Postati vplivnica na Instagramu pravzaprav pomeni to, da ves svet postane tvoja pisarna. Tako je, če si seveda omenjeno dejstvo pripravljena spremeniti v delo. 

Če si želiš, da bi postala prepoznavna po oblekah, ki jih ustvarjaš, ali pa morda zaradi svoje duhovitosti ipd., smo zate pripravili nekaj nasvetov, s katerimi lahko to uresničiš in postaneš resnično slavna na Instagramu. 

Poišči svojo nišo

Razmisli o tem, kaj so tvoja strast, talent in želja. Nato ustvari svojo osebno znamko in pri tem upoštevaj vse to. 

instagram 4 risanje people-2557399_960_720.jpg
Instagram
Pixabay

Morda rada sama ustvarjaš in pa želiš objave na Instagramu posvetiti svojim projektom, temu, kar te zanima, ali estetiki nekega dela. Morda si navdušena nad vintage oblačili in hočeš družbeno omrežje uporabljati za to, da boš sklepala »retro ljubeča« prijateljstva. Ni pomembno, kaj – deluje lahko vse, od fitnesa do filma, dokler se ljudje lahko poistovetijo in povežejo s tvojo nišo. 

Biti zelo specifičen je pri tem lahko prednost. Lažje je na primer zgraditi spletno skupnost, če si denimo vplivnica na področju kulinarike, ki se osredotoča na določen tip hrane, določeno regijo ali deželo. Tako je manj tekmovanja, več različnih skupnosti, poleg tega pa lahko izpostaviš sebe kot dobro poznavalko. 

Nauči se fotografskih veščin 

Ne potrebuješ super drage opreme za kamero in polnega paketa Photoshopa, s katerim boš snemala in obdelovala fotografije ter urejala vsebino. Za prepoznavnost na Instagramu potrebuješ le pametni telefon in nekaj aplikacij, na primer VSCO.

Razmisli o nakupu ustrezne lučke za svoj telefon (na Amazonu jih prodajajo za približno 10 evrov), ki ti bo v veliko pomoč pri fotografiranju v temnejših prostorih. Kadar fotografiraš sebe, obleke, kuhinjske pripomočke, hrano ipd., pa naj bo svetloba naravna. Na Youtubu lahko najdeš veliko nasvetov za urejanje fotografij na pametnih telefonih.

Objavljaj redno

instagram 1 naslovna profimedia-0351253902.jpg
Instagram
Profimedia

Ne objavljaj samo selfijev z oznakami #feel cute, #might delete later ipd. Svojim sledilcem pripoveduj zgodbe, navdihni jih, povej jim kaj o sebi in super stvareh, ki jih obožuješ ali delaš!
Naredi si miselni vzorec, ki se sklada s tvojo znamko in ti bo pomagal pri pogostejših in stalnih objavah. Morda bodo v tvojem miselnem vzorcu obrisi sivke, modne fotografije iz devetdesetih let prejšnjega stoletja ali citati feministk, ki so se zapisale v zgodovino.

Strateško uporabljaj oznako za kraj in ključnike

Kraj objavi, če želiš, da se neka vsebina pojavi pred ljudmi, ki iščejo prav ta kraj – seveda pa lahko svoje sledilce potegneš tudi za nos. Uporabljal ključnike v besedilih enako kot značke, na primer: #NYCfood ali #NYCfashion. Ključnike oziroma lojtre vedno dodajaj pod besedilo, da ne »uničiš« svojega zapisa.

Načrtuj partnerstvo

Sodelovanje je vedno močnejše kot tekmovanje. Poišči druge vplivneže ali znamke, ki so ti blizu ali imajo podobno estetiko itd. ter sodeluj z njimi z navzkrižnimi objavami, pobudami in skupnimi fotografijami. Pritegnila boš pozornost njihovih sledilcev in morda bodo nastala tudi nova prijateljstva. 

Pogovarjaj se s svojimi in potencialnimi sledilci 

To je socialni medij. Odgovarjaj na sporočila, komentarje in se pogovarjaj z ljudmi. Ljudje se bodo najbrž veliko bolj povezali s tvojo vsebino, poleg tega pa boš dobila tudi zveste sledilce.
Poleg tega všečkaj objave ljudi, ki se nanašajo na tvoje delo oziroma tvoj profil na Instagramu, a ti za zdaj še ne sledijo. Če ti resnično ni vseeno in se boš osredotočila na pozitivno samopodobo, boš denimo všečkala tovrstne vsebine in ključnike #body positivity in #self-love ter sodelovala v kampanjah, ki poudarjajo pozitivno samopodobo. 

instagram like -1474233_960_720.jpg
Instagram
Pixabay

Bodi pristna

Ne pozabi, da imajo tvoji sledilci možgane in bodo opazili, če se boš pretvarjala. Ne olepšuj in obdeluj svojih fotografij ter nikar ne bodi pod pritiskom, da se moraš nenehno kazati v uspešni luči. Vsi bijemo bitke in vsi smo kdaj tudi na tleh. Če boš svojim sledilcem pokazala realnost, boš vzpostavila močnejšo vez, poleg tega pa ti ne bo treba na račun uspeha žrtvovati svoje osebnosti.