zvone seruga01 Dobra karma

Se bo Zvone Šeruga preslili v tujino? Glede na ...

otok vir Svet24.si

Na tem jadranskem otoku skoraj toliko turistov kot...

107792123_3656069631074104_5736355171430364755_n Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Svet24.si

Dom sumljivih podjetij, davčnih utajevalcev in ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Denar sumljivega izvora do SDS #dokument

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

lpd 5 sezona Njena.si

POP TV predstavil junake 5. sezone šova Ljubezen ...

Zakaj smo dekleta bolj ljubosumna?

Si tudi ti ljubosumne narave?

Foto: Profimedia

Poznaš občutek, ko si noro ljubosumna, ker se okoli tvojega fanta suka kakšna punca, ko pa se mimo tebe prikrade kakšen fant, pa je tvoj princ ravnodušen in še trzne ne? Ne skrbi. Večina fantov je takih in za to obstaja pojasnilo. Preveri, kateri so tisti razlogi, da smo dekleta bolj ljubosumna od fantov.

Dekleta smo bolj čustvena 
Saj veš, da v zvezi večinoma uporabljaš srce, ki bije samo za tvojega izbranca? Ko čutiš, da je vajina zveza ogrožena, zato preprosto eksplodiraš. Je pa res, da te čustva velikokrat zavedejo in vodijo v pretiravanje, ki pa fantu ni preveč všeč. 

Moški se radi spogledujejo
O fantih bi lahko trdili, da jim je že v zibko položeno, da radi pogledajo za lepim dekletom, in to jim je zelo težko preprečiti. Dekleta pa opazimo vse, tudi to, da njegove oči spremljajo drugo dekle, ki je v vajini bližini. Ampak ne zganjaj panike. To počnejo vsi. Čeprav se ti zato podira svet, razumi, da mu oči uhajajo same od sebe, in če pogleda za kakšno drugo, to še nič ne pomeni. 

Dekleta smo tekmovalna 
Je res, da v mislih vedno tekmuješ z drugimi dekleti? Želiš biti lepše oblečena, imeti boljše ocene, biti privlačnejša, uspešnejša. To pa je povod, da ne preneseš, da se tvoj dragi pogovarja ali druži z drugo. Ker si ti tako popolna, ne razumeš, zakaj sploh še potrebuje drugo žensko družbo. 

Ti znaš ljubosumje bolj pokazati 
Če misliš, da tvoj fant ni niti malo ljubosumen, se motiš. Ampak med vama obstaja ključna razlika. Ti se rada o težavah pogovarjaš in razpravljaš o njih, fantje pa probleme raje tiščijo v sebi, hkrati pa jim ego ne dovoljuje, da bi pokazali, da so ljubosumni. Želi, da vidiš, da ti zaupa, četudi bi ti v resnici kdaj pa kdaj rada videla, da je ljubosumen, kajne? 

Dekleta smo posesivna 
Če ti je obljubil, da je tvoj, potem naj se drži tega, kot se tega držiš ti, kajne? No, tako razmišljaš ti, ni pa nujno, da on misli enako. Če sta v zvezi, še ne pomeni, da se potem ne smeta pogovarjati z osebo nasprotnega spola. Če mu boš pustila določeno mero svobode, se bo tudi drugače vedel do tebe, saj bo cenil tvoje izraženo zaupanje.