kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Zakaj je ljubezen nemogoče razložiti?

Se večkrat sprašuješ, kako veš, da si v nekoga zaljubljena do ušes?

Ljubezen naj ne bo omejena

Ljubezen naj ne bo omejena

Foto: promo

Je to takrat, ko ti srce neznansko razbija že samo, ko ga zagledaš, ali takrat, ko se stopiš ob vsaki besedi, ki jo izreče? Ljubezen je zelo prijetna stvar, s katero se spopadamo vsi in vsak po svoje. Nekaterim ni prav nič všeč, da postanejo živčni, ko vidijo osebo, ki jim je všeč, drugi pa ob tem prav uživajo. Zase nekako veš, kako čutiš, da si zaljubljena – pa bi znala to razložiti nekomu, ki še nikoli ni bil zaljubljen? Da se ne boš več obremenjevala s tem, kako si ljubezen razlagati, ti bomo pomagali mi in ti povedali, zakaj je ljubezen tako nemogoče razložiti.

1. LJUBEZEN NIMA RAZLOGA 
Verjetno že veš, da ne moreš zavestno odločati o tem, v koga se boš zaljubila, ne glede na to, kako močno se trudiš. Če bi zaljubljanje potekalo tako, kot si včasih predstavljamo – recimo da bi samo naredili kljukice pri merilih, ki si jih postavimo v glavi za bodočega fanta –, bi bilo vse skupaj veliko veliko lažje. Toda žal ali pa na srečo se največkrat zaljubimo ravno v nekoga, ki čisto nič ali skoraj nič ne ustreza tvojim vnaprej postavljenim kriterijem. Zato ti priporočamo, da ne razmišljaš preveč, kakšnega fanta ne bi nikoli imela, saj se zarečenega kruha največ poje. 

2. LJUBEZEN TE NAREDI POGUMNO 
Se ti je že zgodilo, da se, kadar si zaljubljena, včasih sploh ne prepoznaš več? Vedno si bilo neustrašno, pogumno dekle brez treme, ki se je lahko pogovarjalo s komer koli. Ko pa pride mimo on, ostaneš brez besed, ne veš, kam bi gledala in kaj bi ga vprašala. To je nekaj čisto normalnega, s čimer se spopada skoraj vsakdo, ki je zaljubljen. Ko boš premagala tako tremo, boš dobila pogum in zagon tudi na drugih področjih, kjer boš ovire, ki ti bodo stale naproti, premagovala z največjo lahkoto. 

3. LJUBEZEN PRIDE PRED RESNICO 
Moč ljubezni je tako velika in nerazložljiva, da velikokrat preglasi naš naravni nagon, zaradi nje pa včasih tudi prikrijemo resnico. Taka laž je lahko majhna, na primer, da najboljši prijateljici zatrjuješ, da ji nova frizura zelo pristaja, čeprav v resnici misliš drugače, ali pa gre za večjo laž, ko recimo starši otroku prikrijejo, da je umrl njegov hišni ljubljenček. Skrivnostna moč ljubezni nas prisili v laž, da bi z njo zavarovali ljudi, ki jih imamo radi. To pa žal ni vedno najboljša odločitev. Laganje se še nikoli ni končalo dobro, tudi če si s tem želiš nekoga zaščititi. 

4. LJUBEZEN GOVORI UNIKATEN JEZIK 
Ljubezen ne govori jezika, ne gleda na barvo kože in ne obsoja. Kolikokrat se je že zgodilo, da sta se zaljubila dva človeka iz popolnoma različnih kultur, ne da bi govorila jezik drug drugega! Ujela sta se na popolnoma drugačni ravni, ki jo je nemogoče razložiti. Tako kot se s svojim hišnim ljubljenčkom ne moreš pogovarjati, pa velikokrat natanko veš, kaj ti želi povedati, in je tvoj najboljši prijatelj – kar je še en dokaz, kako vseobsegajoča je lahko ljubezen. 

5. LJUBEZEN POVEZUJE VSO ČLOVEŠTVO V ENO 
Z gotovostjo lahko trdimo, da naš svet vodi ljubezen. Brez nje bi človeštvo že zdavnaj propadlo, saj je ljubezen tista, ki nam daje moč, da se poberemo, ko nam je najhuje in nas med seboj tudi brezpogojno povezuje. Kar resnično potrebujemo vsi ljudje in brez česar bi bilo nesmiselno živeti, je ljubezen.