Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Zakaj je ljubezen nemogoče razložiti?

19. 6. 2020; 03.30
Avtor: K.M.
Ljubezen naj ne bo omejena na datum na koledarju (foto iStock)

Ljubezen naj ne bo omejena foto: promo

Se večkrat sprašuješ, kako veš, da si v nekoga zaljubljena do ušes?

Je to takrat, ko ti srce neznansko razbija že samo, ko ga zagledaš, ali takrat, ko se stopiš ob vsaki besedi, ki jo izreče? Ljubezen je zelo prijetna stvar, s katero se spopadamo vsi in vsak po svoje. Nekaterim ni prav nič všeč, da postanejo živčni, ko vidijo osebo, ki jim je všeč, drugi pa ob tem prav uživajo. Zase nekako veš, kako čutiš, da si zaljubljena – pa bi znala to razložiti nekomu, ki še nikoli ni bil zaljubljen? Da se ne boš več obremenjevala s tem, kako si ljubezen razlagati, ti bomo pomagali mi in ti povedali, zakaj je ljubezen tako nemogoče razložiti.



1. LJUBEZEN NIMA RAZLOGA 
Verjetno že veš, da ne moreš zavestno odločati o tem, v koga se boš zaljubila, ne glede na to, kako močno se trudiš. Če bi zaljubljanje potekalo tako, kot si včasih predstavljamo – recimo da bi samo naredili kljukice pri merilih, ki si jih postavimo v glavi za bodočega fanta –, bi bilo vse skupaj veliko veliko lažje. Toda žal ali pa na srečo se največkrat zaljubimo ravno v nekoga, ki čisto nič ali skoraj nič ne ustreza tvojim vnaprej postavljenim kriterijem. Zato ti priporočamo, da ne razmišljaš preveč, kakšnega fanta ne bi nikoli imela, saj se zarečenega kruha največ poje. 

2. LJUBEZEN TE NAREDI POGUMNO 


Se ti je že zgodilo, da se, kadar si zaljubljena, včasih sploh ne prepoznaš več? Vedno si bilo neustrašno, pogumno dekle brez treme, ki se je lahko pogovarjalo s komer koli. Ko pa pride mimo on, ostaneš brez besed, ne veš, kam bi gledala in kaj bi ga vprašala. To je nekaj čisto normalnega, s čimer se spopada skoraj vsakdo, ki je zaljubljen. Ko boš premagala tako tremo, boš dobila pogum in zagon tudi na drugih področjih, kjer boš ovire, ki ti bodo stale naproti, premagovala z največjo lahkoto. 

3. LJUBEZEN PRIDE PRED RESNICO 


Moč ljubezni je tako velika in nerazložljiva, da velikokrat preglasi naš naravni nagon, zaradi nje pa včasih tudi prikrijemo resnico. Taka laž je lahko majhna, na primer, da najboljši prijateljici zatrjuješ, da ji nova frizura zelo pristaja, čeprav v resnici misliš drugače, ali pa gre za večjo laž, ko recimo starši otroku prikrijejo, da je umrl njegov hišni ljubljenček. Skrivnostna moč ljubezni nas prisili v laž, da bi z njo zavarovali ljudi, ki jih imamo radi. To pa žal ni vedno najboljša odločitev. Laganje se še nikoli ni končalo dobro, tudi če si s tem želiš nekoga zaščititi. 

4. LJUBEZEN GOVORI UNIKATEN JEZIK 
Ljubezen ne govori jezika, ne gleda na barvo kože in ne obsoja. Kolikokrat se je že zgodilo, da sta se zaljubila dva človeka iz popolnoma različnih kultur, ne da bi govorila jezik drug drugega! Ujela sta se na popolnoma drugačni ravni, ki jo je nemogoče razložiti. Tako kot se s svojim hišnim ljubljenčkom ne moreš pogovarjati, pa velikokrat natanko veš, kaj ti želi povedati, in je tvoj najboljši prijatelj – kar je še en dokaz, kako vseobsegajoča je lahko ljubezen. 

5. LJUBEZEN POVEZUJE VSO ČLOVEŠTVO V ENO 
Z gotovostjo lahko trdimo, da naš svet vodi ljubezen. Brez nje bi človeštvo že zdavnaj propadlo, saj je ljubezen tista, ki nam daje moč, da se poberemo, ko nam je najhuje in nas med seboj tudi brezpogojno povezuje. Kar resnično potrebujemo vsi ljudje in brez česar bi bilo nesmiselno živeti, je ljubezen.

prejšnji članek
Preprosti nasveti za tvoje trepalnice
Lepotičenje
Preprosti nasveti za tvoje trepalnice
naslednji članek
To moraš vedeti o simpatičnem Kanadčanu
Obsedena!
To moraš vedeti o simpatičnem Kanadčanu
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska