Manca Špik Svet24.si

FOTO: »Hčerka je bila moja skrita srčna želja ...

svetlobne nergije Dobra karma

Samo kamen, a je idealna zaščita na ...

chang (1) Svet24.si

Cilj mu je polno živeti in ljubiti

dom1. MGC Domžale Svet24.si

Druga plat vroče krvi v domžalskem domu za ...

moški Dobra karma

Kako biti točno to, kar smo

poredna 5 Njena.si

Najpomembnejši moški Lare Jankovič

danijel zadnja izjava Njena.si

Zakaj je v resnici izgubil bitko v areni?

Kako v prehrano vnesti več polnozrnatih žitaric?

Po jutru se dan pozna – hrustljave blazinice so okusna in zabavna rešitev za vso družino.

Foto: Shutterstock

Zajtrka zaradi njegove pomembnosti ni priporočljivo izpuščati, kar je še zlasti ključno pri otrocih in mladostnikih, ki potrebujejo veliko energije. Žitni kosmiči v kombinaciji z mlekom ali jogurtom so enostavna, okusna in zabavna rešitev za vso družino, saj telo oskrbijo z vrsto hranljivih snovi, vključno z ogljikovimi hidrati, beljakovinami, maščobami, sladkorjem, vlakninami ter določenimi vitamini in minerali. Z izbiro polnozrnatih žitnih kosmičev pa zadostimo še več potrebam organizma. 

Kako v prehrano otroka vnesti več polnozrnatih žitaric?
• Berite deklaracije in preverjajte, ali na embalaži piše »polnozrnate žitarice«.
• Beli kruh, beli riž in bele testenine zamenjajte s polnozrnatimi različicami.
• Za zajtrk/večerjo otrokom pripravite polnozrnate žitne kosmiče.
• Bodite pozorni na logotipe in napise, ki poudarjajo, da gre za izdelke iz polnozrnatih žitaric.
• Da bi potrošnikom olajšali iskanje želenih izdelkov, sta poleg simbola za polnozrnate žitarice na embalažah žitaric Nestlé poudarjena še zeleni trak in kljukica kot jamstvo, da izdelek vsebuje vsaj 8 gramov polnozrnatih žitaric na obrok oziroma da so polnozrnate žitarice najpogostejša sestavina obroka.

Hrustljave blazinice Lion Wild Crush.png
Hrustljave blazinice Lion Wild Crush

Zajtrk že pregovorno predstavlja najpomembnejši dnevni obrok, saj naše telo preskrbi s potrebnimi hranili in energijo. Za dober začetek dneva v obliki uravnoteženega in okusnega zajtrka za vso družino poskrbijo priljubljene žitarice Nestlé, katerih ponudbo odslej dopolnjujeta dva nova izdelka Nesquik Cocoa Crush in Lion Wild Crush. Hrustljave polnozrnate blazinice s polnili bodo navdušile vse generacije, zabavno ustvarjanje kombinacij z mlekom, jogurtom in sadjem pa bo še posebej prebudilo domišljijo otrok in mladostnikov. Na svoj račun bodo tokrat prišli ljubitelji čokoladnih okusov, saj imajo hrustljave blazinice Nesquik Cocoa Crush kakavovo polnilo, Lion Wild Crush pa polnilo karamelnega in čokoladnega okusa. Oba izdelka se ponašata s kakovostno hranilno vrednostjo in sta obenem obogatena tudi z vitamini skupine B ter mineraloma kalcijem in železom.