900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Vse za jesensko branje!

19. 8. 2019; 03.00
Avtor: K.M.
najstnica, branje

Branje je vedno koristno! foto: Profimedia

Čeprav boš morala zaradi šole v naslednjih mesecih prebrati kar nekaj šolskih knjig, ti vseeno priporočamo, da rutino kdaj pa kdaj razbiješ s knjigo, ki te bo poživila malce drugače.

Si vedela, da z branjem izboljšuješ spomin? Med branjem si moraš namreč zapomniti imena likov, kaj se je zgodilo in kakšen je razvoj zgodbe. Tako da je del možganov, ki skrbi za spomin, med samim branjem zelo aktiviran, kar pa pomeni, da bo na dolgi rok ta izboljšan tudi takrat, ko se boš učila ali poslušala snov v šoli. Zato beri!

Z ljubeznijo simo foto: Učila International

Becky Albertalli: Z ljubeznijo, Simon


Knjiga, po kateri je bila posneta filmska uspešnica!
Šestnajstletni Simon Spier ni še nikomur povedal, da je gej, saj dramatične trenutke raje doživlja med vajami za šolski muzikal. Toda njegovo elektronsko pismo pade v napačne roke, zato mu grozi razkritje. Simon ne mara sprememb, vendar mora poiskati pot iz svojega udobnega življenja, preden ga kdo potisne iz njega – ne da bi pri tem izgubil prijatelje, izdal samega sebe ali zamudil priložnost za srečen konec z najbolj zanimivim, ljubkim fantom, kar jih pozna. 
Čudovit prvenec ameriške pisateljice Becky Albertalli je neverjetno duhovita in čudovito ganljiva zgodba o odraščanju in razkrivanju v enaindvajsetem stoletju, zavita v gikovsko romanco.

ugasni luc zapri oci foto: Učila International

Julia Weidner: Ugasni luč, zapri oči. Pa kaj še!
200 dejstev o tebi in ljubezni
Vse, kar si hotela vedeti o ljubezni!
V puberteti so čustva na vrtiljaku in porajajo kopico vprašanj. 
V tej knjigi boš izvedela vse o ljubezni, ljubosumju in ljubezenskih težavah, prinaša pa tudi odgovore na vprašanja o kontracepciji, nosečnosti in homoseksualnosti. Poleg tega obravnava tudi druge pomembne teme, kot so splav, spolna zloraba in aids. 
Priročnik s številnimi primeri iz resničnega življenja najstnic, praktičnimi nasveti in presenetljivimi dejstvi o temi številka 1 …

Dva lahko ohranita skrivnost foto: Učila International

Karen McManus: Dva lahko ohranita skrivnost
Echo Ridge je majhno ameriško mesto. Ellery ga še nikoli ni obiskala, je pa o njem veliko slišala. Pred petimi leti je mestece postalo razvpito zaradi umora kraljice srednješolskega plesa. Še prej, pred štiriindvajsetimi leti, je od tam skrivnostno izginila njena teta. Zdaj se morata Ellery in njen brat dvojček preseliti v Echo Ridge, rojstni kraj njune matere, in živeti z babico, ki jo komaj poznata. Mesto je sicer na zunaj popolno, a skriva skrivnosti. In še preden se začne novo šolsko leto, nekdo spet razglasi sezono odprtega lova na kandidatke za kraljico šolskega plesa. Grožnje so očitno še kako resne, saj eno od deklet izgine. Ellery skrivnosti še zdaleč niso tuje. Ima jih njena mama in babica prav tako. In dlje ko je v Echo Ridgeu, bolj jasno ji postaja, da v tem mestecu vsak kaj skriva. Toda skrivnosti so nevarne – in večina jih ne zna prav dobro hraniti. V Echo Ridgeu je najvarneje prav to – zadržati skrivnosti zase.

Moji dragoceni spomini foto: Učila International

Moji dragoceni spomini


Če spadaš med tiste, ki malo manj rade berejo, imajo pa bujno domišljijo, imamo odličen nasvet. Namesto knjige v roko vzemi dnevnik, v katerega lahko zapišeš vse svoje misli. Vzemi si čas in zapiši svoje najljubše trenutke, saj črtane strani ponujajo veliko prostora za tvoje misli. Več kot sto motivov v dnevniku Moji dragoceni spomini pa te kar vabi k barvanju in ustvarjalni sprostitvi. 

Če ti zaupamo, da je dodanih še 140 nalepk, dve bralni znamenji, panoramske pobarvanke … Kaj še čakaš!

prejšnji članek
Justin Bieber ji je izpovedal ljubezen
Obsedena!
Justin Bieber ji je izpovedal ljubezen
naslednji članek
Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video
Obsedena!
Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video
Preberite tudi