Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Smrklja se vrača!

19. 8. 2019; 12.50
Avtor: Katja Kaja Mejač
TopSmrklja

TopSmrklja foto: TopSmrklja

V še boljši obliki, TOP obliki, v obliki TOP Smrklje.

Gre za revijo, ki me je nekako zaznamovala na več področjih. Po eni strani me je skozi osnovno šolo in leta srednje šole spremljala iz meseca v mesec, ko smo jo s sošolkami skrivale pod mizo in z zanimanjem spremljale, koga poznamo izmed prijavljenih na izbor za najbolj simpatično smrkljo in smrkavca, ali poznamo tistega, ki je v tokratni številki doživel neverjetno stilsko preobrazbo … Bila je del mojih počitnic, del mojega šolskega vsakdana in rutina, ki sem jo pozneje težko opustila. Vseeno sva se prvič za nekaj leti poslovili, ko sem zaključevala srednješolsko izobraževanje in sem se začela ukvarjati s študijem. A najina pot takrat še ni bila popolnoma končana. 

Smrklja foto: Arhiv

V začetku leta 2011, ko sem na fakulteti že približno vedela, kaj želim v življenju dejansko početi, se mi je odprla priložnost, da svoje novinarsko in komunikološko znanje začnem v praksi nadgrajevati ravno pri Smrklji. S to revijo sem prvič spoznala proces pisanja in ustvarjanja vsebine, ki bo zanimiva tudi za druge. Spoznala sem način dela v uredništvu in na terenu ter ugotovila, da želim to početi za vedno. S Smrkljo so v moje življenje vstopili ljudje, ki me tako ali drugače na moji poti spremljajo še danes, ki so mi s svojimi nasveti dali veliko znanja, predvsem pa delovne vneme. Te z leti na žalost pri številnih le še redko opazim, želim pa si, da bi vseeno postala tudi del tebe. 


Leta 2015 se je najina zgodba začasno spet končala. Smrklja se je za nekaj let poslovila, a je letos očitno opazila, da jo ti še kako potrebuješ. Zato je spet tu, spet z mano in spet del mene! Upam pa, da bo vsaj delček nje postal tudi delček tebe.

Danes, dobrih osem let po tem, ko sta se najini poti prvič združili tudi v poslovnem svetu, in verjetno kakšnih osemnajst let po tem, ko sva se prvič spoznali, sedim pred računalnikom in pišem uvodnik za revijo, ki je na neki način kriva, da sem sploh tukaj, na tem mestu. Za revijo, ki je dolga leta predstavljala najboljšo prijateljico številnim najstnicam in za katero upam, da bo to svojo vlogo uspešno nadaljevala tudi v svojem novem, TOP obdobju. 
Smrklja je odrasla, postala je TOP Smrklja, zate pa bo ustvarjala TOP vsebine. Pred tabo je revija, ki združuje najboljše, kar je pred leti predstavljala Smrklja, in najboljše, kar je v zadnjem obdobju zate ustvarjala revija TOP. Najboljše od najboljšega zate in za najstnice ter smrklje, ki prihajajo za tabo. 

Top Smrkljo lahko najdeš tudi na spletu (www.najstnica.si), tudi letos pa bomo jeseni pripravili izbor najbolj simpatične najstnice v Sloveniji, izbor Top Smrklja, zato je še čas, da se nanj prijaviš. 
Želim ti čim bolj uspešen vstop v novo šolsko leto in upam, da te bo na tej poti spremljala tudi Top Smrklja. Svoje želje in predloge nam lahko sporočiš na naš elektronski naslov. Najdeš pa nas tudi na družbenih omrežjih. Z veseljem te bomo upoštevali. 

Se beremo jeseni!

prejšnji članek
Kdo je dobil desko za surfanje?
Obsedena!
Kdo je dobil desko za surfanje?
naslednji članek
KUMFest 2019: dvodnevna fešta s Tanjo Žagar, Poskočnimi muzikanti, Draženom Zečićem in drugimi!
Obsedena!
KUMFest 2019: dvodnevna fešta s Tanjo Žagar, Poskočnimi muzikanti, Draženom Zečićem in drugimi!
Preberite tudi