Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

PewDiePie – Šved, ki s hudomušnostjo osvaja igralce videoigric

14. 8. 2019; 06.30
Avtor: Kristina
Felix rad sodeluje tudi z dobrodelnimi organizacijami

Felix rad sodeluje tudi z dobrodelnimi organizacijami. foto: neznan

Rada igraš igrice ali morda to radi počnejo tvoji prijatelji? Potem zanesljivo nisi mogla mimo simpatičnega Šveda, poznanega pod imenom PewDiePie, ki je na Youtubu po svoje kralj igranja in komentiranja.

Videoigrice so vsekakor ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti med mladimi in nič čudno ni, da so na Youtubu na drugem mestu, takoj za glasbo. Zato so tudi kanali, na katerih lahko najdeš različne trike pri igricah in komentarje, med najbolj priljubljenimi in imajo številne sledilce, pravi zvezdniki pa so njihovi ustvarjalci.

PewDiePie je iz svojega hobija naredil ime, zaradi katerega ga je Times zapisal med 100 najbolj vplivnih ljudi leta 2016. foto: neznan

A obstaja nekdo, ki je komentiranje videoigric popeljal na drug nivo. Oseba, ki je med drugim leta 2015 izdala tudi knjigo, ki vas ljubi, leta in leta pa že pobira različne nagrade in podira rekorde v številu sledilcev. Govorimo seveda o PewDiePieju.

Felix Arvid Ulf Kjellberg je 29-letni Šved, ki ga je skupnost Youtuba spoznala pod imenom PewDiePie. S svojim unikatnim pristopom in hudomušnostjo je poskrbel, da je od leta 2010 število njegovih sledilcev naraslo na že skoraj neverjetnih 100 milijonov.

Trenutno živi v Brightonu v Veliki Britaniji skupaj s svojo zaročenko, italijansko internetno zvezdnico in modno oblikovalko Marzio Bisognin. foto: Instagram

Ideje, da bi imel kanal na Youtubu, se je domislil med študijem na univerzi za tehnologijo v Chalmersu leta 2010, dve leti pozneje pa je že proslavljal doseženih milijon sledilcev. Kaj ga torej dela tako unikatnega, da se mu ljudje ne morejo upreti? Vsekakor je glavni atribut projekt Let's Play, ki mu je sčasoma dodal tudi nešteto drugih zabavnih vsebin.

Prepoznan je predvsem po svojih simpatičnih in pristnih reakcijah tekom igranja igric. foto: You Tube

Oglejmo si razloge, zaradi katerih je postal svetovna senzacija:

1.       Unikatna ideja Let's play

»Imejte unikatno idejo, ki vas razlikuje od drugih vam podobnih,« je glavni nasvet vseh poslovnežev. Imate kavarno? Naj ima nekaj, česar druge kavarne nimajo. In prav tega se je (morda nezavedno) držal tudi Kjellberg in tako sicer poznano branžo igranja videoigric popeljal v nov svet – svet PewDiePie. S svojim Let's Play je tako ne le igral, ampak tudi dajal hudomušne komentarje, s katerimi se je prikupil širši množici. Nekaj, kar je danes povsem vsakdanjega, je v resnici njegova kreacija.

2.       Komedija in stik z občinstvom

Eno je komentirati igro, ki jo igraš, drugo pa je pri tem biti smešno iskren. Prav to je eden izmed glavnih razlogov, ki ga je izstrelil med zvezde. Ne nazadnje je  fant komedijo naredil celo iz grozljivk. Ne le da ima zanimive ideje in kritike, gledalce zabava tudi s pristnimi reakcijami med igranjem. Nič kaj drugačen ni niti pri drugih videovsebinah, pri katerih tematizira tudi komentarje sledilcev. Ja, tako je. Felix ohranja stik s svojimi sledilci in jih večkrat tudi naslovi.

3.       Širina vsebin in ažurnost

Nisi najbolj navdušena nad igranjem igric? Nič zato. Na njegovem kanalu si lahko ogledaš tudi druge vsebine. Čeprav je postal slaven zaradi vsebine Let's Play, svojim naročnikom ponuja veliko širši nabor. Najdeš lahko razne podkaste, videe, v katerih bere komentarje, igra igrice amaterjev ali se celo poveže z drugimi zvezdniki Youtuba. Vsak dan vsaj dva nova videa, ki ostajata zanimiva in – kar je danes nadvse pomembno – kratka.

4.       Igra tudi samostojne igre in igre, ki so jih ustvarili oboževalci

Nimajo vsi financ, ki bi jim omogočili najboljšo tehnologijo za ustvarjanje najboljših igric, a to še ne pomeni, da imajo slabe ideje, in tega se zaveda tudi PewDiePie. Si predstavljaš, da bi na njegovem kanalu videla video, v katerem igra ravno TVOJO igrico? Kot kaže, to ni nemogoče. In ker je dosegel t. i. učinek Oprah, vse, česar se dotakne, postane uspešnica.

PewDiePie je leta 2015 izdal knjigo z naslovom Ta knjiga te ljubi foto: www.justjaredjr.com

5.       V igro ni šel zaradi denarja, ampak veselja

V nasprotju z marsikom, ki želi na Youtubu zasloveti in dobiti čim več denarja, PewDiePie v resnici sploh ni pričakoval slave. Zato ni počel ničesar, za kar bi računal, da bi mu jo lahko prineslo, ampak stvari, ki so ga veselile, in kar je najpomembnejše, pri tem je ostal zvest samemu sebi. Njegovi videi vsebujejo pristne reakcije, od smeha in sreče pa do solz, jeze in strahu.

***null***

prejšnji članek
KUMFest 2019: dvodnevna fešta s Tanjo Žagar, Poskočnimi muzikanti, Draženom Zečićem in drugimi!
Obsedena!
KUMFest 2019: dvodnevna fešta s Tanjo Žagar, Poskočnimi muzikanti, Draženom Zečićem in drugimi!
naslednji članek
Novi trendi kopalk
Lepotičenje
Novi trendi kopalk
Preberite tudi