stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Trik: Kako hitro zaspati in spati do jutra

16. 4. 2019; 03.19
Avtor: K.M.
Viparita Karani, joga

foto: Profimedia

Gre za posebno pozo, ki bi jo morali prakticirati ...

Na spanje in sam spanec je potrebno telo pripraviti. Če se boste po dnevu polnemu energije samo ulegli v posteljo, sam večerni počitek zagotovo ne bo tako zelo pomirjajoč, kot bi lahko bil. K bolj kvalitetnemu spancu pa vam lahko pomaga ta preprost 10 minutni trik, po katerem se bo telo popolnoma umirilo. 

V postelji 10 minut pred spancem dvignite noge na zid v pozicijo 'sveče' oziroma v joga položaj Viparita Karani. Naslonite jih na steno ali vzglavje postelje, da bo vaše telo v tej pozi resnično sproščeno. Ta položaj izboljša cirkulacijo krvi po telesu, hkrati pa živčni sistem prisili v mirovanje. Soba naj bo že v temi, poskrbite pa tudi, da bo v njej dovolj hladno. V tem času 10 minut tudi umirjeno dihajte. 

Ta poza pomaga tudi pri preprečevanju otečenih sklepov (predvsem gležnjev), umiri misli in pomaga celo v boju proti blagim oblikam depresije. 

Sicer pa je odlična taktika, ki vam pomaga do bolj kvalitetnega spanca, tudi ta, da v večernih urah ne razmišljate o službi in šoli, saj le-to povzroča dodaten stres, zaradi česar se sproščata kortizol in adrenalin, oba pa negativno vplivata na umirjen spanec. 

prejšnji članek
Neverjeten uspeh Natalije Verboten
Obsedena!
Neverjeten uspeh Natalije Verboten
naslednji članek
NORO: Spektakel Pravila Igre TIK preden BO RAZPRODAN!
Obsedena!
NORO: Spektakel Pravila Igre TIK preden BO RAZPRODAN!
Preberite tudi