Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Učinek barvanja las med menstruacijo

19. 2. 2019; 08.00
Avtor: Vesna Meško
barvanje las

Pa vi, si barvate lase med mesečnim perilom? foto: Profimedia

Že vrsto let se med ljudmi prenaša informacija, da je med menstruacijo odsvetovano barvanje las. Gre za mit ali resnico?

V času menstruacije naj bi bilo smotrno odložiti barvanje las. Vzrok za priporočilo naj bi bilo občutljivejše lasišče in hormonske spremembe, zaradi česar barvanje nima ustreznega učinka. Nekateri vedo povedati tudi to, da se lahko zaradi povečane vrednosti estrogena barva razvije v povsem drugem odtenku.

Kaj pa o tem menijo strokovnjaki in kakšne so nenazadnje njihove praktične izkušnje z barvanjem las v času menstruacije? Frizerska mojstrica Lili Valenčak je za naš portal pojasnila, da ne gre za mit, saj že vrsto let opaža, kako se hormonsko nihanje odraža na kvaliteti barvanja las. Sama zatorej barvanje las v času prvih treh mesecev nosečnosti in menstruacije odsvetuje. "Je pa res, da stranke mesečnega perila večinoma ne omenjajo, tako da med samim postopkom niti nisem seznanjena z informacijo, ki ima sicer velik vpliv na končni rezultat."

Do kakšnih odstopanj pa pravzaprav prihaja? "Pri veliki večini barva žal ne primer tako, kot običajno. Slednje je moč opaziti zlasti pri strankah, ki se odločajo za stalni odtenek, a se ta ob menstruaciji razvije drugače. Zlasti delikatni so svetli toni in živo rdeči odtenki, medtem ko pri temnih barvnih niansah, kot sta črna in temno rjava, ne opažam večjih odstopanj," pojasnjuje Valenčakova in prijazno svetuje, da je barvanje v času mesečnega perila resnično smotrno odložiti.

72 ur pred barvanjem na koži naredite test alergičnosti.

72 ur pred barvanjem na koži naredite test alergičnosti. foto: Dreamstime

prejšnji članek
Arya bo roparjeva punca
Obsedena!
Arya bo roparjeva punca
naslednji članek
Med aktivnostjo vam bo povrnil energijo!
Obsedena!
Med aktivnostjo vam bo povrnil energijo!
Preberite tudi