002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

Adele Svet24.si

Konec ljubezni: Adele se je ločila

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

Pripravi se na zimsko sezono

Z nižjimi temperaturami se bodo začele tudi različne športne aktivnosti, ki so značilne predvsem za zimske mesece. Zaradi aktivnosti pa se moraš nanje vseeno nekoliko pripraviti.

Fotografija je simbolična

Fotografija je simbolična

Foto: Profimedia

Če boš bolj pripravljena, bo letošnjo sezono boljše tudi tvoje smučanje, na snegu boš samozavestnejša, hkrati pa se bodo mišice pozneje utrudile. Najboljša vadba za tvoje mišice so zagotovo počepi, ki jih delate tudi v šoli, če jih izvajaš pravilno, pa z njimi utrjuješ veliko mišic. Če nisi čisto nič aktivna, je dobro, da začneš tudi z vsaj polurnimi sprehodi, dokler sneg ne pobeli narave, pa se lahko povzpneš tudi na kakšen okoliški grič. 

Pravilna izvedba počepa
Najpreprostejši počep je, da s stopali stojiš vzporedno, noge so rahlo razširjene v širini ramen, roke daš predse, hrbet je vzravnan. Počasi se spuščaš v sedeč položaj, do točke, ko so kolena v kotu 90 stopinj. Hrbet mora biti še vedno raven, položaj pa podoben, kot da se želiš usesti na stol. Ob tem pazi na kolena, ki ne smejo iti čez nožne prste, hkrati pa jih moraš rahlo potiskati navzven. Če si gibčna, se lahko še nekoliko bolj spustiš, vendar bodi pozorna na morebitne bolečine in pravilno držo. Pogleda ob tem nikakor ne spuščaj, hrbet pa se ne sme usločiti. Položaj počepa lahko za nekaj sekund zadržiš, dihaš pa tako, da ob spuščanju vdihneš, ob vstajanju pa izdihneš. 
Začni s tremi serijami po 10 počepov, ki jih lahko izvajaš kadarkoli v dnevu. Ko boš samozavestnejša, lahko število počepov ali ponovitev povečaš. Za večjo obremenitev lahko razkorak nog tudi nekoliko povečaš. 

Gremo na sneg! 

Ko se boš na smučarsko ali zimsko sezono odlično pripravila, je čas, da greš v akcijo. Predstavljamo ti smučišče, na katerem boš zagotovo uživala, hkrati pa ponuja še veliko dodatnega programa, ki bo zadovoljil tudi manj zahtevne smučarje. 

Najlepša proga, odkar obstaja smučanje
Zaradi odlične umestitve sredi gorskega masiva, ki s 100 kilometri smučarskih prog krožno obdaja središče kraja, Obertauern uživa sloves smučarske prestolnice Avstrije. Slavna krožna proga po progah Tauernrunde omogoča, da obkrožiš kraj Obertauern skoraj ob robu Snežne sklede. Zahtevna tura Super Seven povezuje sedem najvišjih točk smučišča, do katerih lahko prideš s sedežnico in na smučeh. Veselje na snegu je na voljo do nadmorske višine 2313 metrov, vključno s prekrasnimi razgledi.

Deskarji in smučarji prostega sloga se najraje srečujejo v snežnem parku The Spot, v katerem je vse od začetniških prog in drogov »rails« vse do boksov in skokov. V Obertauernu je med drugim nastala tudi skupnost kajtarjev na snegu (t.i. snowkiter). Lastna šola za kajtanje na snegu je osrednja točka, ki združuje ljubitelje tega navdušujočega trendovskega športa.

***null***