Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kako sprejmem pravo odločitev?

9. 1. 2019; 11.00
Avtor: K. S.
profimedia-0311434490

Zamisli foto: Profimedia

Kadar je govora o iskanju ciljev, sprejemanju večjih odločitev, je nujno vedeti, da lahko do pravih odgovorov privedeta le čas in umirjen duh.

Odločitev se ne da sprejemati kar čez noč. Vsaj ne tistih, ki se dotikajo naših ciljev, želja. Gre se namreč za stvari, ki nas lahko spremljajo celotno življenje in nam ga bogatijo ali na drugi strani grenijo. Sadhguru pri tem poudarja, da se je vsekakor potrebno vprašati, kako bi to sprejeli čez 25 ali 50 let. Bi nam ideja še vedno kaj pomenila? Bi s tem resnično kaj dosegli?

Pomislite le na odločitve, ki ste jih želeli sprejeti v najstniških letih. Še dobro, da se ni vse izšlo tako, kot ste želeli takrat, mar ne? Vsi se spreminjamo in skupaj s tem se spreminjajo tudi naše želje, pogledi na svet. A eno je, če odločitve sprejemamo pod vplivom čustev in družbe in drugo, če si vzamemo čas zase, meditiramo in si zamislimo, kaj bi nas dolgoletno osrečevalo.

Kar je bistveno, je to, da se ne odločate v času obupa, ampak v času notranjega miru. Če ste preveč pod vplivom vsega, preveč emocionalni, boste odločitve sprejemali nerazumno in slabo. Ne glejte na to, kaj bi vaša poteza pomenila drugim, temveč kaj bi pomenila vam. Odmaknite se od vseh vplivov, začutite sebe in tam tudi sprejmite odločitev.

prejšnji članek
Znana manekenka žaluje za svojim angelom
Obsedena!
Znana manekenka žaluje za svojim angelom
naslednji članek
Kako se pravilno lotiti diete?
Obsedena!
Kako se pravilno lotiti diete?
Preberite tudi