uvodna Dobra karma

Stare revije so znane pijavke naše energije, a ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

Miley prisega na avokadovo solato z rukolo

Avokado vsebuje tudi snovi, ki izboljšujejo zgradbo kože, skrbijo za zdravo in sijočo polt in blažijo sončne poškodbe, krepijo pa tudi lase in nohte.

Foto: Instagram/Miley Cyrus

Večina prehranskih strokovnjakov se strinja, da je avokado ena najbolj hranljivih vrst sadja. Vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin, bogat pa je tudi z antioksidanti, ki spodbujajo obnovo celic. Tako se telo hitreje znebi strupov, ki se navadno nalagajo v tkivih in krvi. Avokado vsebuje tudi snovi, ki izboljšujejo zgradbo kože, skrbijo za zdravo in sijočo polt in blažijo sončne poškodbe, krepijo pa tudi lase in nohte. Ker vsebuje železo, je primerno dopolnilo k prehrani tistih, ki imajo težave s slabokrvnostjo.

Miley Cyrus pravi, da je avokado njena skrivnost za lepo kožo!

Vsak dan si ga privošči polovičko. Avokadova solata z rukolo je enostavna za pripravo, privošči si jo vsaj dvakrat na teden.

Recept za avokadovo solato

Potrebuješ: 1 avokado, manjši šop rukole, 1 manjšo glavo radiča, sončnična semena, olivno olje, kis in sol. Avokado razpolovi, olupi in ga nareži na tanke rezine. Pokapaj ga z limoninim sokom. Rukolo in radič temeljito operi in nareži. Razdeli na dva krožnika in povrhu porazdeli rezine avokada. Pokapaj z olivnim oljem in kisom, posoli. Potresi z bučnimi semeni.