pia zemljič Odkrito.si

Huda poškodba znane slovenske igralke

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 11. decembra

novaandreja Petisvet.si

Astro nasveti: od 10.12. do 16.12.2018

dete, dojenček, bolnišnica Svet24.si

Starša podhranjenega 10-mesečnega dojenčka ...

sneg, sani, termometer, zima Svet24.si

Če bodo padavine, bo snežilo! Vse je odvisno od ...

jernej kozan Njena.si

Zmagovalec Talentov po Hrvaški osvaja še Nemčijo

nina pušlar Njena.si

Razkrita skrivnost Nine Pušlar

To med tuširanjem delate narobe

Čeprav je tuširanje del našega vsakdana, nekateri med tem preprostim postopkom še vedno delajo ključne napake.

S tako imenovano šokkuro pospešimo prekrvitev kože dekolteja.

S tako imenovano šokkuro pospešimo prekrvitev kože dekolteja.

Foto: Profimedia

Tuširanje je zagotovo bolj zdravo in bolj praktično za ohranjanje osebne higiene, kot je recimo kopanje. A vseeno tudi pri tem vsakodnevnem postopku ljudje delamo napake, s katerimi lahko vplivamo na svoje zdravje in videz. Preverite, kje največkrat postopamo napačno in zakaj. 

Uporabljate gobico za umivanje? No, večina ljudi je ne menja dovolj pogosto. Le-to bi morali narediti vsake 3-4 tedne, saj se na njih najde nešteto bakterij, ki jih nato razporejate po svojem telesu-. Da razmnoževanje teh bakterij preprečite, gobico po vsakem tuširanju dobro izperite pod vročo vodo, dobro odcedite in posušite. In ja, vsaj enkrat na mesec gobico tudi zamenjajte. 

Umivanje zob med tuširanjem ni priporočljivo. Kljub temu, da to delajo številni, saj želijo tako privarčevati s časom. Za začetek, če se istočasno tuširate in si umivate zobe, v resnici nobenemu opravilu ne posvečate dovolj pozornosti in ju ne naredite dovolj kvalitetno. Po drugi strani pa lahko na svoje telo prenesete še dodatne bakterije, ki so sicer zgolj v vaših ustih. 

Si lase umivate vsak dan? Čeprav so mastni lasje videti grdo in ne sovpadajo z ideali lepote in urejenosti, so v resnici bolj zdravi. No, predvsem lasje, ki jih ne umivate vsak dan, so bolj zdravi. Maščenje las hkrati kompenzira tudi pomanjkanje zaščitnega sloja na površini glave in daje vašim lasem videz sijaja, tudi kasneje, ko so že oprane. Naj bo med umivanjem vsaj kak dan presledka, saj tudi mehansko sušenje ni najboljše, ker lase izsuši, vroč zrak pa jih poškoduje.