pia zemljič Odkrito.si

Huda poškodba znane slovenske igralke

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 11. decembra

novaandreja Petisvet.si

Astro nasveti: od 10.12. do 16.12.2018

dete, dojenček, bolnišnica Svet24.si

Starša podhranjenega 10-mesečnega dojenčka ...

sneg, sani, termometer, zima Svet24.si

Če bodo padavine, bo snežilo! Vse je odvisno od ...

jernej kozan Njena.si

Zmagovalec Talentov po Hrvaški osvaja še Nemčijo

nina pušlar Njena.si

Razkrita skrivnost Nine Pušlar

Odgovori na najbolj pogosta vprašanja o seksu!

Tebe zanima, mi odgovarjamo!

Foto: Profimedia

Še vedno sem nedolžna. Ali je to normalno?
Seveda. Nikar ne hiti s spolnostjo, saj imaš še ogromno časa za to. Če fant ni pravi, počakaj na naslednjega. Ko boš našla pravega, boš to vedela, in takrat si boš spolnosti želela iz pravih razlogov. 
 
Ali prvi seks boli?
Običajno malo boli, vendar pri tem ne gre za kakšno hudo bolečino, zato naj te ne skrbi. Bolj ko boš sproščena, manj te bo bolelo.
 
Ali lahko seksam med menstruacijo?
Navadno to ni ovira, vendar se ti v tistih dneh (še posebno v prvih dneh, ko je menstruacija najmočnejša) verjetno ne bi bilo ravno prijetno razgaljati pred fantom. Če se za to vseeno odločiš, pa poskrbi tako za zaščito pred madeži kot tudi za zaščito pred neželeno nosečnostjo, saj lahko zanosiš tudi med menstruacijo.
 
Ali lahko pri analnem seksu zanosim?
Ne. Vendar tudi pri analnem seksu uporabita kondom, saj je to edina zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi, ki pa se prenašajo tudi z analnimi spolnimi odnosi.
 
Mislim, da sem noseča. Kaj naj storim?
Najprej s testom za ugotavljanje nosečnosti preveri, ali si res noseča. Če bo test pozitiven, se naroči k svojemu ginekologu, ki ti bo svetoval, kaj in kako naprej. Zaupaj se staršem, če je to težava, pa vsaj prijateljici, sorodnici ali kateri drugi osebi, ki ji zaupaš. Lahko pokličeš tudi na zaupni telefon (na primer TOM – telefon za otroke in mladostnike na številko 116 111), kjer ti bodo prisluhnili in ti svetovali, kako naprej.