19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

Ivan Zgrebec, komarji, pik komarja Svet24.si

FOTO: Hrvatov hrbet po 45 minutah povsem ...

Ana Klašnja Njena.si

Ani Klašnja se je življenje obrnilo na glavo

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

Naravna pomoč pri tesnobi in nemiru

Kamilica in sivka sta že dolgo poznani po svojih pomirjevalnih učinkih.

Foto: Profimedia.

Olje kamilice je eterično olje, ki prežene tesnobo in umiri čezmerno aktivne možgane, ki ti povzročajo težave pri spanju. Odlična je tudi proti depresiji, uporabljali pa so jo že stari Grki, in sicer v pripravkih za lajšanje nespečnosti in umiritev prebavnih težav. Kamilico uporabi po težjem obroku, kadar se počutiš napeto in utrujeno. Predlagamo, da jo primešaš mandljevemu olju in si z njim zmasiraš predel trebuha, vratu in ramena. 

Sivka

Sivka je daleč najbolj popularno in eterično olje z najrazličnejše uporabe, za katero na splošno velja, da deluje blažilno, pomirjujoče in sproščujoče. Uporabljaš jo lahko proti glavobolu in stresu ter za krepitev telesne odpornosti. Eterično olje sivke lahko uporabiš v razpršilcu v mešanici vode in alkohola (ta pomaga, da se olje raztopi) in z njim popršiš po posteljnini in prostorih za spanje. 

Sandalovina

Eterično olje, ki se v Indiji že tisočletja uporablja za sproščanje in meditacijo, je hkrati odlično tudi za nego suhe, razpokane in dehidrirane kože, zato ga pred spanjem lahko primešaš mandljevemu olju za telo in obraz. Razvajanje te bo zagotovo zazibalo v spanec, poln lepih sanj.