tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

Mary Svet24.si

Šokantni urnik danske princese v New Yorku

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

Čas za učenje in čas za zabavo

Ko si v šoli poslušaj, in ostalo ti bo več prostega časa popoldan.

Največ novosti se sicer letos obeta v osnovnih šolah.

Največ novosti se sicer letos obeta v osnovnih šolah.

Foto: Profimedia

Ko si v šoli, je vse drugo bolj zanimivo od predavanja profesorice. Morda si zaljubljena in ti misli ves čas uhajajo k fantu, ki ti je všeč. Ali pa imaš, odkar obstajajo pametni telefoni, na njem tisoč in eno aplikacijo, ki ti krajša šolsko uro. Velika napaka! Čeprav utegnejo biti nekatera predavanja močno dolgočasna, se potrudi in poslušaj učiteljico ter si snov zapisuj v zvezek. Telefon pa naj bo lepo pospravljen v tvoji torbi. Zakaj bi se učila doma, ko pa se lahko polovico snovi naučiš že v šoli? Če snov predeluješ doma sama, se hitro utegne zgoditi, da česa ne boš razumela. V šoli pa za nejasnosti v zvezi s snovjo lahko takoj povprašaš učiteljico.

Domača naloga

Verjetno ji sama rečeš kar domača nadloga. A naj ne bo več tako. učiteljice ti jo dajo z razlogom, da doma ponoviš snov, ki ste se jo tisti dan učili. Ne odlašaj z njo do večera ali pa kar do naslednjega dne, ko bi jo najraje prepisala od sošolke v šoli. To ti ne bo prav nič koristilo. Naredi jo čim prej, ko prideš domov. utrdila boš novo znanje, preostanek dneva pa boš mirna in lahko boš počela, kar te je volja, brez slabe vesti.

Čas za zabavo

Z upoštevanjem vsega naštetega ti lepe ocene in mirno spanje ne uidejo. Z lepimi ocenami in sprotnim delom pa bo veliko boljše tudi tvoje razpoloženje. Sijala boš od sreče, starši pa bodo nate ponosni. Ker boš veliko stvari naredila že sproti, ti bo za zabavo ostalo veliko časa. Za trdo delo se je treba nagraditi. V prostem času počni, kar najraje počneš, druži se s prijatelji, pojdi v kino, beri svojo najljubšo knjigo ali pa preprosto lenari ob gledanju televizije. Skratka, uživaj.