mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako se zdravo prehranjevati?

20. 7. 2018; 03.30
Avtor: Revija Top
prehrana_ThinkstockPhotos-861335892

foto: Revija Bodi zdrava

Nekaterim stvarem se boš morala odpovedati!

ODPOVEJ SE BELIM STVAREM

Poskusi jesti čim manj belih stvari – bel sladkor, bel riž, bela moka … vse to lahko zamenjaš z bolj zdravimi različicami. Poskusi se o tem pogovoriti še s svojo mamo in skupaj se potrudita, da bi vaša družina začela jesti čim bolj zdravo.

POMEMBNE SO TUDI MAŠČOBE!

Ko smo v najstniških letih in bi rade bile lepe in suhe, se zdi, da so maščobe naš največji sovražnik. Seveda pa ni tako, saj poznamo dobre in slabe maščobe. Slabe so tiste, ki jih najdemo v ocvrti hrani, čipsu in podobnih prigrizkih, dobre, ki jih tvoje telo nujno potrebuje, pa v oreščkih, olivnem olju in olivah, nekaterih ribah, avokadu … Tega naj bo na tvojem jedilniku čim več!

RAJE POZABI NA EKSTREME

Si kar naenkrat dobila idejo, da bi se začela prehranjevati vegansko? Ne pravimo, da je to katastrofalna ideja, a če že misliš iti v takšno skrajnost, se je treba dobro pozanimati, v kaj se spuščaš, da ne boš svojemu telesu naredila več škode kot koristi. Prehranjevalni slog, kot je veganstvo ali kaj podobnega, potegne za seboj veliko, in preden se ga lotiš, se moraš nujno posvetovati z zdravnikom ter prebrati kak strokovni članek na to temo. Naš nasvet: namesto da greš v skrajnosti, raje jej vsega po malem.

prejšnji članek
Kaj je cona udobja?
Moj life
Kaj je cona udobja?
naslednji članek
Ne pozabi na modne dodatke!
Lepotičenje
Ne pozabi na modne dodatke!
Preberite tudi